Afacerile cu termopane au înflorit în ultimii 5 ani și e lesne de înțeles de ce: nimeni nu mai vrea ferestre din lemn care sunt vechi, arată urât și par a fi total împotriva ideii de modernism. Să nu mai punem la socoteală ineficiența termică, fonică sau chestii de genul. Astfel, pentru că pe piață există cerere foarte mare de geamuri termopan au apărut și foarte multe firme care produc așa ceva. Vom discuta în continuare despre cum poți promova un asemenea business astfel încât să reușești să atragi foarte mulți clienți și să-ți formezi o imagine de companie serioasă în acest domeniu.
TOP 6 metode eficiente de promovare pentru afacerile cu termopane
Metode de promovare online
Ca să promovezi online geamuri termopane ai nevoie de un website sau măcar de o pagină de Facebook. Totul se face virtual și știm cu toții faptul că în anul 2017, mediul online poate să fie un loc din care se pot atrage clienți pentru orice fel de business, inclusiv clienți care au nevoie de termopane. Așadar, dacă vrei să vinzi termopane online și ai un website ori o pagină Facebook, iată care sunt cele mai importante 3 metode de promovare a afacerii.
- Google Adwords. Linkurile site-ului vostru vor fi poziționate în portalul Google Search în baza anumitor cuvinte cheie înainte de rezultatele căutării cu pricina.
- SEO local. Deși SEO local este la mare căutare în București, sunt sigur că această metodă de promovare se va dezvolta și în provincie pe măsură ce oamenii vor deveni dependenți de internet.
- Portaluri de specialitate. Există anumite portaluri precum geamuritermopane247.ro în care poți înscrie pagina web a afacerii tale cu geamuri termopane sau pur și simplu doar adresa. Este o metodă de promovare oarecum nouă și eficientă tot local. Aceste portaluri strâng la olaltă cât mai multe firme pe nișele respective și permit potențialilor clienți să ia contact cu o ofertă mai bogată.
Metode de promovare offline
Promovarea offline e printre noi de când lumea, cu mult dinaintea apariției internetului și mai mult ca sigur cele trei metode de mai jos or să vi se pară oarecum ceva mai logice dacă ați stat departe până acum de mediul online. Promovarea offline este oarecum mai old school.
- Fluturași. Se pot împărți fluturași prin cutiile poștale din scările de bloc ori pe la case, în special prin preajma caselor care sunt în construcție. Chiar dacă rata de reușită este mică, la fel sunt și costurile. De fapt, fluturașii reprezintă una dintre cele mai ieftine metode de promovare offline.
- Expoziții în Mall-uri. Ar fi bine să încercați să închiriați un stand într-un Mall aglomerat. Unde se strâng mulți oameni se strâng și foarte mulți potențiali clienți.
- Service termopane. Încearcă să oferi servicii care să-ți aducă și potențiali clienți. E clar că nu o să te pricopsești reparând balamale dar vor exista multe cazuri în care geamurile nu se vor pute repara și evident, vei fi prima opțiune a clientului respectiv pentru o fereastră termopan nouă.