Mare atenție la industrie, 100 de companii sunt răspunzătoare pentru 70% din totalul poluării la nivel global

industrie

În ultimii ani, industria s-a dezvoltat fenomenal de mult și resimțim acest aspect pe pielea noastră. Avem mașini mai rapide și mai econome, avem haine mai ieftine și mai de calitate, avem mâncare mult mai diversificată, avem bilete de avion infinit mai ieftine față de prețurile de acum 15 ani. Din păcate, dezvoltarea industriei are și aspecte negative precum poluarea și, conform studiului Carbon Major Report 2017, primii 100 de industriași ai lumii sunt responsabili pentru 70% din totalul emisiilor CO2 din atmosferă, gaze cu efect de seră ce aduc după sine încălzirea globală, fenomenele climatice din ce în ce mai violente, îmbolnăviri cauzate de calitatea proastă a aerului, etc.

Studiul Carbon Major Report 2017 se bazează pe o analiză foarte amplă, cuprinsă între anii 1988 și 2015 și se leagă în mod direct de poluarea survenită în urma folosirii combustibililor fosili.

„Industria combustibililor fosili a emis în 28 de ani tot atât de multe gaze cu efect de seră cât a emis în 237 de ani, din 1988 și până la începutul revoluției industriale. Începând cu 1988, mai mult de jumătate din emisiile globale de gaze cu efect de seră au fost produse de doar 25 de companii de stat și private”, se arată în raport.

Care sunt cele mai mari companii poluatoare din lume

Pe primul loc se află evident SUA, cu al lor ExxonMobil, apoi urmează Shell din Olanda, BP din Marea Britanie, Chevron tot din SUA, Peabody tot din SUA, Total din Franța și BHP Billiton din Australia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.