Ne uităm în trecut pentru a împinge agricultura în viitor?

agricultura

agriculturaMicii fermieri din comunitățile indigene au practicat agricultura de subzistență de secole. Chidi Oguamanam se asigură că aceste cunoștințe tradiționale sunt recunoscute și împărtășite echitabil. Tipul de tehnologie pe care Chidi Oguamanam vrea să o promoveze este mult diferită față de cea pe care ne-o putem noi imagina. Fără panouri solare, fără gadgeturi avansate, fără cercetători. În schimb, profesorul de drept de la universitatea din Ottawa vorbește despre niște inovații care au revoluționat agricultura din țări înapoiate precum Ghana, Uganda și Nigeria, țara lui de baștină.

„Fermierii locali din Nigeria cultivă acum o fasole numită cowpea, care a suferit o perioadă lungă de timp din cauza infestării cu weevils. Fermierii au observat că există anumite semințe care erau rezistente la acele insecte așa că s-au decis să le folosească, din nou și din nou. Într-un final, au ajuns să pună bazele unei cowpea, brand tradițional rezistent la insecte iar alții au venit să își asume creditele” spune Chidi Oguamanam, care mai vrea să scoată în evidență și faptul că mai există multe alte practici agricole de-a lungul micilor fermieri din comunitățile indigene lipsite de tehnologie.

De exemplu, fermierii plantează strategic o mare varietate de legume la olaltă astfel încât dăunătorii să fie eliminați automat iar solul să fie reînnoit. Comparativ cu culturile de teren cu o singură legumă din Ontario, culturi care sunt dependente de pesticide ce amenință populația de albine, terenul nu este distrus de către fertilizatori.

„Mereu ne gândim la avantaje în termeni de laboratoare moderne, dar trebuie să luăm în considerare și naturalul, câmpul unde mamele din Uganda își compară recoltele, zonele unde femeile din Ghana își scot găinile la ouat. Prin observații atente, fermierii pot să obțină o optimizare genetică.” Spune Chidi Oguamanam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.