Alge toxice otrăvesc leii de mare de pe coastele Californiei

leii de mare

Un număr tot mai mare de lei de mare sunt otrăviți de alge toxice în California, potrivit The Associated Press. Deocamdată, anul acesta, 68 de exemplare au fost tratate de Centrul Marin pentru Mamifere din Sausalito în timp ce în întreg anul 2016 au existat doar 70 de lei de mare otrăviți. Numărul este mult mai mare decât cel din ultimii ani, se apropie de dublu.

Leii de mare se îmbolnăvesc pentru că mănâncă pești de mici dimensiuni precum sardinele. Acești pești se hrănesc la rândul lor cu niște alge toxice fără ca ei să aibă de suferit. Aceste alge conțin o toxină numit acid demoic  care afectează creierul și care poate face probleme mari chiar și oamenilor dacă este consumată în cantități mari. Majoritatea leilor de mare sunt salvați de Paza de Coastă care activează între Los Angeles și San Francisco. Toxicitatea algelor este în continuă creștere din cauza industriei. De asemenea, încălzirea globală va conduce la probleme și mai mari pentru că apele tot mai calde vor favoriza creșterea acestor alge de mici dimensiuni iar furtunile tot mai violente vor scoate din apă nutrienții. Această problemă nu afectează doar animale precum leii de mare dar și o parte a industriei. Algele au reușit să închidă pescării întregi.

Cât despre leii de mare, infestarea cu acid demoic poate cauza leziuni pe creier, crize cardiace și într-un final, moartea. „E greu. E foarte greu să vezi aceste animale cum suferă, în special atunci când nu există o soluție pentru a scăpa de aceste alge” spune Cara Field de la Centrul Marin pentru Mamifere pentru CBS News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.