România este o țară în care foarte multă lume visează să deschidă un business prin intermediul căruia să se îmbogățească. Problema este că deși mulți încearcă, puțini sunt cei care reușesc. Nu oricine e făcut pentru afaceri, nu oricine poate să facă business mai ales în cazul în care nu există studii de specialitate într-un anumit domeniu. Cu toate acestea, există câteva idei destul de simple pe care dacă le veți urma, veți putea să înțelegeți mai bine ce înseamnă de fapt un business, ce înseamnă să fii antreprenor. Veți realiza ce anume trebuie să faceți ca să aveți succes cu afacerea voastră chiar dacă nu aveți studii sau chiar dacă nu ați mai pornit pe un drum asemănător.
Vrei să ai succes în afaceri? Iată 5 sfaturi care te vor duce pe culmile succesului
- Niciodată să nu pornești pe ideea de a păcăli pe cineva (statul sau clientul). Grija ta trebuie să fie la dezvoltarea afacerii, nu la cum să bagi mai multe cheltuieli și să fentezi statul. Grija ta trebuie să fie cum să faci să ai clienți mai mulțumiți, nu să-i păcălești cu produse/servicii de calitate slabă. Dacă pornești pe ideea de a păcăli, mai mult ca sigur nu vei ajunge departe. Sau poate vei ajunge la zdup.
- Niciodată să nu încerci să copiezi ideea cuiva. Trebuie să fii original. Înțelege faptul că dacă aglomerezi piața cu un produs/serviciu deja existent, sunt șanse foarte mici să ai succes. Dacă vrei să reușești stai departe de ideile altora. Inspiră-te din ele dar caută să-ți faci tu drumul tău, diferit. Încearcă să aduci ceva nou pe piață astfel încât să fie nevoie de tine și de produsele tale.
- Inspiră-te de la alții și discută cu antreprenori de succes. Există foarte mulți antreprenori de succes în România, chiar foarte tineri, ce petrec destul de mult timp online și răspund întrebărilor celor care sunt la început de drum. Unul dintre ei se numește Andrei Ursachi, un tânăr ambițios care a demonstrat până acum destul de clar faptul că se pricepe la afaceri.
- Niciodată nu trebuie să te dai bătut, mai ales atunci când lucrurile nu merg. Am observat că foarte multă lume a pus bazele unei afaceri, afacere pe care au închis-o la primul șut în fund, la prima problemă mai serioasă. Nu fraților, trebuie să credeți în afacerea voastră și să strângeți din dinți atunci când lucrurile nu merg în direcția care trebuie. Vor veni cu siguranță și vremuri mai bune.
- Fii pregătit să lucrezi cu oamenii, angajați sau clienți. Nu va fi simplu. Nu va fi simplu deloc. E greu să găsești angajați, e greu să îi mulțumești, să-i faci să se simtă bine la tine și implicit să rămână pe perioade lungi de timp. La fel cu clienții, dacă or să vină la tine cu o problemă încearcă să-i rezolvi astfel încât să fie toată lumea mulțumită. Va fi foarte greu dacă nu ai mai făcut asta niciodată.