India plănuiește să aducă electricitatea în toate casele din țară până la finalul lui 2018

India a lansat o nouă provocare, un proiect în valoare totală de 2.5 miliarde de dolari prin intermediul căruia plănuiește să aducă electricitate în 40 de milioane de locuințe. În acest moment, conform studiilor, un sfert dintre locuințele din India nu sunt racordate la rețeaua de curent electric. Astfel, prin intermediul acestui proiect, problema va fi rezolvată până la finalul anului 2018.

Programul va fi finanțat de la Guvern și va fi administrat de către compania de stat Rural Electrification Corp Ltd. Primul Ministru s-a adresat presei luni printr-un discurs și a precizat că familiile nevoiașe nu vor fi nevoite să plătească taxa de racordare a locuințelor. Consumul de curent electric însă, nu va fi subvenționat de către stat pentru nimeni, nici măcar pentru cei săraci.

Aceasta este cea mai mare problemă a Indiei în acest moment, faptul că 300 de milioane de oameni încă nu sunt racordați la electricitate iar proiectul inițiat va fi destul de dificil de pus în practică dacă ne gândim la relieful acestei țări. Astfel, pentru a elimina problemele de acces, se vor instala foarte multe panouri solare și generatoare special proiectate pentru mediul rural.

Când Modi a fost ales în 2014, conectarea tuturor caselor la rețeaua de energie electrică a fost una dintre promisiunile lui principale. Rămâne de văzut dacă va reuși să face tot ce și-a propus.

„Electrificarea locuințelor este un plan foarte ambițios iar Primul Ministru este conștient de capitalul de imagine pe care-l va căpăta dacă va reuși acest lucru. Cu siguranță se gândește la alegerile din 2019 atunci când afirmă că va conecta toate locuințele la rețeaua de curent electric până la finalului lui 2018” afirmă Sandeep Shastri, un analist politic de la Universitatea din Bengaluru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.