De ce nivelul de inconștiență al șoferilor români este atât de ridicat?

nivelul de inconștiență al șoferilor

În momentul în care pornești la drum în afara localității în România, ai șanse foarte mari să mori înainte să ajungi la destinație. În această țară se moare pe șosele mai mult ca-n Siria, și acolo există un război civil. Problema principală pentru care există atât de multe accidente rutiere este bineînțeles inconștiența.

Atunci când ai un popor cu o mentalitate veche și cu un mod de gândire destul de înapoiat, te trezești că ajungi țara No.1 în lume din punct de vedere al accidentelor rutiere. Ca să realizezi că efectuezi o depășire într-un mod greșit trebuie să fii mai întâi conștient de ceea ce faci, nu? Românii din păcate sunt genul acela de oameni foarte încrezuți care au impresia că dacă au o mașină ceva mai bună (BMW) pot să facă absolut orice pe șosele, pot să depășească oriunde și pe oricine. Se cred adevărați zei ai condusului cărora nu li se poate întâmpla niciodată nimic.

E clar că dacă tu te crezi mai bun ca Summacher la volan, o să faci toate prostiile posibile fără să te gândești vreo secundă la viața celor din jurul tău, ce să mai zic despre a ta, proprie și personală. Și îți dai seama de spre cât de avansat este nivelul de inconștiență al șoferilor români atunci când te uiți cum transportă ei copiii. Cred că 7 din 10 mașini în care există un copil, nu există un scaun auto. Degeaba s-au dat niște legi în țara asta, șoferul inconștient din România parcă-și face ambiție să nu se schimbe niciodată. Continuă să se creadă un semi-zeu asemenea lui Hercule, căruia nu i se poate întâmpla niciodată nimic rău. Și cel mai grav mi se pare faptul că se transportă copii destul de mici ca pe cartofi, nu cu scaune auto bebe. Vezi copii de nici 1 an puși acolo pe bancheta din spate în coșulețe.

Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla în caz de accident cu un copil pus pur și simplu ca o geantă pe bancheta din spate, transportat în picioare în spatele scaunului șoferului, pe scaunul din față fără absolut nicio centură sau scaun corespunzător. Nu-mi vine să cred că părinții lor nu se gândesc la chestiile astea. Adică mă gândesc eu, care nu am copil, și nu se gândesc părinții care le-au dat naștere? Ce fel de popor e acesta măi, fraților? Nu cumva părinții din ziua de azi sunt orice numai părinți nu? Cine știe, așa e când aduci un copil pe lume mai mult din greșeală decât din dorință, nu-ți prea dai interesul pentru creșterea lui în condiții de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.