Eastbourne – unul dintre cele mai poluate orașe din UK

Eastbourne, regiunea de la mare care l-a făcut pe Charles Dickens să părăsească smogul londonez pentru o gură de aer curat. Potrivit, unui raport al Royal College of Physicians, Sussex este unul dintre cele mai poluate orașe din Marea Britanie. Eastbourne este o zonă oarecum captivă între poluarea londoneză și poluarea din restul continentului, având un aer poluat cu destul de multe particule periculoase pentru organismul uman, potrivit World Health Organisation.

Acest nou studiu arată faptul că 44 de orașe mari din UK au depășit barierele WHO în ceea ce privește calitatea aerului, particulele toxice fiind deja motiv de moarte prematură pentru 40.000 de persoane anual. Potrivit WHO, particule mici numite PM2.5s nu ar trebui să depășească 10 micrograme pe metrul cub de aer. Din păcate, în zonele urbane, nivelul de poluare depășește aceste limite. În Glasgow, este cu 60% peste nivelul maxima admis în timp ce Southampton , Londra și Eastbourne, aerul respirabil este cu 50% mai poluat decât normal.

Dr Toby Hillman spune „Știm care sunt efectele unei calități slabe a aerului. Poluarea reprezintă un real pericol pentru sănătatea oamenilor. Din păcate, politicile precedente de încurajare a motoarelor diesel au condus masiv la acest nivel foarte accentuat de poluare.”

Săptămâna trecută, șoferii care au mașini ce poluează trebuie să plătească 21.5 lire dacă vor să intre cu ele în Londra. Guvernul și-a propus de asemenea stoparea vânzărilor de mașini non-electrice până în anul 2040. Raportul mai scoate în evidență faptul că 802 școli din Londra se află în cele mai poluate perimetre, punând astfel în pericol sănătatea copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.