Șeful Capricorn – ce temperament are și cum poți deveni angajatul lui preferat

Ambițios și solitar, Capricornul este semnul zodiacal cu șanse mari de reușită în orice domeniu profesional. Nativii acestei zodii, adică persoanele născute între 22 decembrie și 19 ianuarie, sunt cunoscute ca fiind puternice și rezistente, fapt pentru care Capricornii nu se feresc nici de cele mai dure profesii.

Și pentru că au și o conștiință profesională bine dezvoltată, iar seriozitatea și încrederea în propriile forțe sunt unele dintre cele mai mari calități pe care le au, cei născuți sub semnul Capricornului ajung, deseori, în funcții de conducere.

Iar dacă e atât de serios, ambițios și puternic, înseamnă că șeful Capricorn va fi un șef dur?

Iată ce spun astrologii despre temperamentul și caracteristicile nativilor acestor zodii, ajunși în poziții înalte:

Înainte de a-și alege o meserie, Capricornii se pregătesc temeinic, asigurându-se că aceasta este potrivită pentru ei. Apoi urmează cât mai multe cursuri și își crează o bază cât mai solidă de cunoștințe combinate cu practică.

Sunt din cale afară de sârguincioși atât ca angajați, cât și ca șefi. Iar ca să obțină cele mai bune rezultate în munca lor, Capricornii au mereu, în minte, planuri pe termen lung, știind foarte clar care sunt scopurile pe care trebuie să le atingă.

Iar dacă nu se abat de la drumul lor ca angajați, ca șefi nici atât n-o vor face! Așadar, pentru Capricorni, munca-i muncă.

Nu sunt neapărat severi cu subalternii lor, și chiar dacă nu le place să-și piardă vremea cu glume, nici nu au o problemă cu atmosfera veselă de la birou. Cel puțin cât timp pot sta deoparte și nu sunt obligați să-și piardă concentrarea din cauza asta.

Nativii din Capricorn sunt persoane destul de reci în general, iar în mediul profesional cu atât mai mult; sunt greu de pătruns, impersonali și chiar neprietenoși.

Preferă să stea departe de grupurile care se formează într-un birou, lucru care chiar îi avantajează în avansarea în carieră, fiind mereu concentrați asupra muncii și făcând numai impresii bune superiorilor.

De aceea, în momentul în care ajung șefi, cu atât mai mult se bucură de posibilitatea de a fi mai greu de abordat și de a păstra distanța.

Iar dacă – din poziția de superiori – sunt, uneori, permisivi în privința atmosferei degajate și a glumelor (în continuare păstrându-se departe ele), lucrurile se schimbă total în momentul în care activitatea echipei este afectată de prea multă veselie.

Cum câștigi admirația șefilor din zodia Capricornului

Pe de altă parte, dacă vrei să le câștigi încrederea și admirația șefilor Capricorni, trebuie să ai extrem de multă răbdare și să mizezi tot ce ai pe atenție la detalii, perfecționism și fidelitate. Astfel, s-ar putea să ai ceva șanse să le intri pe sub piele și să le câștigi respectul.

Însă trebuie să fii foarte atent, pentru că în momentul în care ai călcat pe bec, ai și pierdut toată relația pe care ți-ai clădit-o până atunci cu aceștia. Din punctul lor de vedere, nu există iertare când vine vorba de muncă și afaceri, în special dacă i-ai înșelat cu ceva.

Și ai mare grijă cum le dai veștile proaste, pentru că felul în care își desfărșoară ei munca este oricum prea stresant ca să îi prinzi foarte des în toane bune, și au și tendința de a nu reacționa prea bine când vine vorba de lucruri negative în business.

Eventual i-a pulsul vibrației pe care o au, citește horoscopul zilnic al Capricornului, ca să te asiguri că previziunile astrale sunt favorabile, și vorbește-le cu cel mai mare calm de care ai dat vreodată dovadă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.