Se poate construi o casă frumoasă, ieftin?

casă frumoasă

Cred că românii s-au născut cu ieftineaua în sânge. Mereu își doresc să iasă cât mai ieftin indiferent de operațiunea pe care o duc la bun sfârșit: achiziția unei mașini, construcția unei case, etc. Problema este că ieftineaua se află în directă contradicție cu calitatea și frumosul. O să discutăm astăzi despre case, despre proiecte de case, despre obiceiurile românilor de a construi pentru că mi se pare de departe un subiect care trebuie abordat, trebuie tras un semnal de alarmă.

Cei care-și doresc o casă frumoasă trebuie să înceapă cu proiectul. Dacă te duci să faci proiecte de casă ieftine, fără pic de personalitate, fără pic de design o să ai o surpriză atunci când casa va fi gata: o să fie ceva foarte banal. E de ajuns să arunci o privire pe străzile din România ca să-ți dai seama cât de mult își doresc românii case proiectate calitativ, în trend cu moda și cu personalitatea proprietarului. De cele mai multe ori, în 90% din cazuri probabil, se merge pe ideea de proiecte case cu mansardă, mari, dar fără pic de formă, construcție dusă la bun sfârșit în regie proprie.

În momentul în care ai un proiect ieftin pe care-l execuți cu fel de fel de meseriași în regie proprie, e clar că nu are cum să iasă ceva interesant. În plus, multe proiecte se modifică pe parcursul construcție în regie proprie fie din cauza proprietarilor ce doresc acest lucru fie din cauza meseriașilor slab pregătiți care nu știu să interpreteze planurile. Din punctul meu de vedere, se poate construi o casă frumoasă și ieftină dacă ții cont de plan și de cei care vor veni să-l transforme în realitate. Puțini cunosc faptul că aceste construcții cu planuri ieftine, în regie proprie, sunt de fapt la fel de costisitoare precum proiectele mai complexe aduse la viață de echipele de constructori profesioniști, de firmele de construcții. Trebuie doar să vrem să schimbăm un pic această mentalitate care ne împiedică să ne îndepărtăm de conceptul unei ieftinele ireale.

One thought on “Se poate construi o casă frumoasă, ieftin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.