Vrei un rotopercutor eficient? Tine cont de lista de mai jos

rotopercutorUn ciocan rotopercutor este necesar pentru uzul casnic, dar un instrument cu atat mai util in industrii ca prelucrarea lemnului, metalurgie, amenajari, constructii etc. Vorbim despre un dispozitiv destul de elaborat, destinat executarii de gauri in acele suprafete dure pe care altfel nu poti sa le gauresti – otelul, tavanele, peretii de caramida, betonul. Sunt la ora actuala persoane care inca nu reusesc sa faca diverenta intre un ciocan rotopercutor si o masina de gaurit cu percutie standard. La o simpla vedere acestea par asemanatoare, diferenta insa o face faptul ca cele dintai iti permit sa realizezi miscari de percutie ca si in cazul ciocanelor normale. Iti prezint in randurile de mai jos o lista de aspecte de bifat cand te decizi sa pornesti in cautarea rotopercutorului.

Opteaza pentru un ciocan rotopercutor BOSCH sau oferit de o marca cunoscuta

Gasesti pe piata o multime de oferte pentru rotopercutoare. Orienteaza-te dupa cele despre care ai mai auzit si stii ca sunt de calitate, indiferent daca te intereseaza un model profesional, semiprofesional sau din categoria hobby. In cazul celor din urma diferenta o face greutatea, acestea incadrandu-se in general intre 2 si 7 kg.

Vei avea apoi de ales intre cele electrice sau cu acumulator. Daca ai nevoie de el pentru lucrari usoare, cel mai bine este sa alegi un model cu baterie, pentru ca este usor si simplu de folosit. In schimb, pentru gaurirea metalului sau a betonului de exemplu, unul electric este cel mai recomandat. Ramane la alegerea ta pe care il vei folosi.

Stabileste exact in ce scop vei folosi rotopercutorul

Cel mai bine este sa stii de la bun inceput de ce ai nevoie de un rotopercutor BOSCH sau orice alt brand alegi. Modele de mana sunt destinate atat pentru gaurire, cat si pentru a demola diverse suprafete solide; in orice caz, puterea este importanta pentru eficienta dorita.

Daca urmeaza sa desfasori o activitate ce implica gaurirea de materiale solide groase, alege un model cu o putere peste 1200 Watt, acesta luand si locul ciocanului demolator.

Analizeaza caracteristicile si functiile rotopercutorului

Dupa tipul operatiilor executate, poti alege un model atat pentru gaurire, cat si pentru daltuire si gaurirea cu percutie. Pentru asta trebuie sa poti regla turatia pana cand aceasta este potrivita. Daca este vorba despre suprafete diverse de lucru, informeaza-te cu privire la diametrul gaurii pe care trebuie sa o realizezi, tinand cont si de material.

Dispozitivul poate include si functii ca sistemul de prindere ce permite inlaturarea simpla a burghiului sau functia care indeparteaza praful, necesara pentru ca previne blocarea burghiului. De asemenea, un comutator de directie si de viteze este necesar, ca si cel care iti permite sa reglezi adancimea de gaurire. Fii atent la astfel de aspecte ca sa stii sigur ca ai facut o alegere buna.

Indiferent de scopul in care urmeaza sa il folosesti, alege un model care iti permite manevrabilitate facila. Trebuie sa iti fie comod sa il folosesti ca sa dai randament optim. In acest sens un rotopercutor BOSCH de pe tehnicbazar.ro ar putea fi raspunsul de care ai nevoie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.