Afla cum iti poti imbunatati mobilitatea articulara si rolul sulfatului de glucozamina in ecuatie

mobilitatea articulara

O adevarata bataie de cap reprezinta durerile de articulatii, atat de deranjante. Au fost realizate de-a lungul timpului diverse studii, concluzia acestora fiind ca durerile articulatiilor nu sunt reduse eficient prin chirurgie; cel putin nu in aceeasi masura ca atunci cand se recurge la antialgice sau fizioterapie. Chiar recent The New Englang Journal of Medicine a realizat un astfel de studiu. Potrivit acestuia, cu mult mai eficient ca tratament pentru articulatii dureroase s-a dovedit a fi sulfatul de glucozamina, substanta cu numeroase beneficii asupra organismului de altfel.

Sulfatul de glucozamina – indicatii si tratament articulatii dureroase

Este vorba despre o substanta extrasa din carapacea crustaceelor, ce prezinta numeroase beneficii mai ales in ceea ce priveste atroza de la genunchi. Pentru ca aceasta a ajuns in atentia cercetatorilor si au fost analizate efectele pe care le are asupra organismului, a fost urmarit si efectul pe care il are atunci cand este introdusa in componenta suplimentelor alimentare. Astfel, produsele de tip suplimente care au continut de sulfat de glucozamina pot fi considerate tratament articulatii dureroase daca sunt administrate constant. De altfel, aceastea au ca rezultat si imbunatatirea functiilor articulare, deci un plus pentru persoanele in cauza.

Suplimentele ce au ca substanta de baza sulfatul de glucozamina, precum si pastilele diverse ce o contin, sunt considerate tratamente de prima linie. In fapt, se pare ca efectul deosebit pe care substanta il are a fost cel ce i-a determinat pe reumatologi sa il ofere ca recomandare atunci cand pacientii se prezentau cu artroza la genunchi. Adminstrat pentru o perioada cuprinsa intre 8 si 12 saptamani sau dupa caz (dupa prospect), durerea articulatiilor este diminuata considerabil. Unele sunt atat de eficiente incat contribuie si la o functionare optima a articulatiilor.

Cateva informatii despre glucozamina

Aceasta substanta este cunoscuta pentru efectul pe care il are in reconstructia cartilajului articular. De asemenea, glucozamina te ajuta sa mentii sanatatea carrtilajului, fiind renumita si pentru faptul ca opreste erodarea acestuia. In combinatie cu sulfatul, rezultatele benefice asupra durerilor de articulatii sunt optime. Sulfatul de glucozamina reprezinta forma biologica activa a substantei.

Efectele pe care le are aceasta substanta nu se limiteaza insa doar la cele expuse. De asemenea, eficienta sa a fost dovedita si in cazul problemelor localizate in alte sisteme si organe ale corpului. Ajuta la vindecarea ranilor provocate de diversi factori, precum si a afectiunilor pielii. Migrenele pot fi combatute prin administrarea constanta a suplimentelor pe baza de sulfat de glucozamina.

Nu numai in cazul durerilor articulare generale aceasta substanta prezinta eficienta. In afara de osteoartrita prezenta la nivelul genunchilor, si cele ale altor articulatii, ca si in poliartrita reumatoida, in tulburarile articulatiilor temporomandibulare sunt considerabil reduse astfel. Sunt imbunatatite in acest mod si functiile fizice, dar si sporite activitatile de auto ingrijire.

Mesfarma – farmacia ta online de suplimente naturale

In cadrul site-ului mesfarma.ro gasesti suplimente alimentare si produse pe baza de ingrediente naturale, special create pentru prevenirea si combaterea diverselor afectiuni instalate la nivelul corpului. Sulfatul de glucozamina este de asemenea disponibil sub forma de capsule, indicat de expertii Mesfarma ca tratament articulatii dureroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.