Cercetătorii din Virginia caută o soluție culturile africane invadate de omizi

culturile africane

Insectele continuă să facă prăpăd în recoltele din Africa iar cercetătorii de la Universitatea din Virginia caută de zor soluții pentru a pune capăt dezastrului. Pentru a reuși, e nevoie de colaborare dincolo de granițe, spune Muni Muniappan, director al Feed the Future Innovation Lab for Integrated Pest Management din cadrul Universității Virginia.

„Lupta cu dăunătorii doar în unele țări este zadarnică pentru că aceștia se vor muta în țările în care nu se iau măsuri, în care noi nu lucrăm” spune Muni. În timp ce ONU semnalează faptul că foametea e o problemă pentru mai mult de un sfert pentru adulții sud saharieni din Africa, ajutorarea fermierilor din acea regiune este un scop crucial pentru Innovation Lab.

Muniappan – la o întâlnire de urgență din Entebbe, Uganda, organizată de International Maize and Wheat Improvement Center – s-a alăturat unui grup care are de gând să combată omida africană și care a făcut o hartă în care acest dăunător este evidențiat în timp real. Muniappan a cerut crearea unei baze de date  care să acopere toți dăunătorii naturali din Africa, cu cooperarea USAID, a Food and Agriculture Organization of the United Nations și a altor agenții internaționale.

În locuri în care a apărut deja seceta și instabilitatea politică, dăunătorii recoltelor precum omida de toamnă limitează cantitatea de alimente. Această omidă a sosit pentru prima dată în Africa în 2016 în Nigeria și s-a răspândit rapid în 28 de țări africane unde a creat o pagubă de 3 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.