Cum poți scăpa de mobila veche dacă nu vrei să o iei cu tine atunci când te muți?

mobila veche

Atunci când te muți într-o altă casă/apartament, probabil faci și o mică investiție pentru modernizare noii incinte, așa face toată lumea. E normal să vrem să ne mutăm într-o locație în trend cu societatea, în trend cu tehnologia. Dacă este proprietate personală e mai simplu, dacă este în chirie trebuie vorbit un pic cu proprietarul dar se rezolvă și în astfel de cazuri, sau cauți direct o casă ori un apartament de închiriat care să fie deja modernizat, să nu mai fie nevoie de nicio investiție.

Singura problemă pe care va trebui să o rezolvi o să fie mobila. Dacă vrei să te muți fără să iei mobila cu tine, o să trebuiască să găsești o soluție. Nu ai cum să o pui la tomberon pur și simplu pentru că nu o va lua firma de salubritate. Ei sunt obligați să ia doar gunoiul menajer, nu calculatoare, electronice, electrocasnice, mobilă și așa mai departe. Dacă nu vrei să iei mobila cu tine atunci când te muți în chirie sau în noua ta casă, ai de fapt patru soluții la dispoziție.

Cum poți scăpa de mobila veche dacă nu vrei să o iei cu tine atunci când te muți?

  1. O poți duce la un centru de depozitare. Există centre pentru depozitare mobilă București în care, pentru o chirie destul de mică, poți să închiriezi un depozit în care să-ți duci vechile lucruri. 90% dintre cei care vor să se mute fără să arunce vechea mobilă apelează la acest serviciu și e de înțeles. Atunci când cheltui bani munciți pe o mobilă, nu prea vrei să o arunci.
  2. O poți dona celor nevoiași. Desigur, puțini sunt cei care fac acest lucru pentru că există mai multe probleme. În primul rând e dificil să găsești pe cineva care să o vrea pe toată. O să ai ceva de tras dacă vrei să donezi mobila dar nu e imposibil de reușit, mai ales dacă o duci la un centru de depozitare astfel încât să nu te mai încurce. De acolo, poate să vină oricine să o ia.
  3. O poți duce la țară. Dusul mobilei vechi la țară este o operațiune destul de des întâlnită în România. Se poate întâmpla însă să nu mai ai țară. Foarte mulți tineri au vândut terenurile și casele de la țară pentru că oricum nu se mai duceau pe acolo decât o dată pe an sau ceva de genul. Sau mai există probitatea să ai bunici de la oraș, să nu ai țară deloc.
  4. O poți da la casat. Mobila se poate casa dar nu oricum, ci doar asemenea electrocasnicelor, în centre special amenajate. Există și companii precum cei de la www.moveout.ro care te pot scăpa dea ea prin intermediul serviciilor de debarasare. Pur și simplu te înțelegi cu ei să vină să o ia de acasă și gata, ai terminat povestea. E ca și cum ai duce-o la distrus într-un centru specializat.

Cea mai bună soluție dintre toate este după părerea mea serviciul de depozitare. E mobila ta și nu e bine să o arunci pur și simplu. Ai trecut prin multe ca să o cumperi cel mai probabil, așa că mai bine o duci la o boxă de 20-30 metri cubi. O ții acolo, că nu se știe niciodată când o să-ți fie de folos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.