Pesticidele și nutriția defectuoasă dăunează sănătății animalelor

Pesticidele

Cercetătorii de la Universitatea din California San Diego au ajuns la concluzia că pesticidele combinate cu lipsa de nutriție dăunează grav de tot animalelor. Pe data de 20 decembrie în revista Proceedings of the Royal Society B, Simone Tosi, James Nieh alături de colegii lor au publicat studiul care susține acest lucru. Ce au făcut mai exact? Au folosit albine care au un rol esențial în polenizarea câmpurilor agricole și sunt și un fel de barometru al calității mediului înconjurător. Aceștia au observat cum reacționează albinele la pesticidele moderne folosite astăzi în agricultură și la lipsa de nutrienți, scenariu destul de des întâlnit de asemenea.

Ei bine, se pare că numărul deceselor albinelor a crescut cu 50% față de așteptări atunci când pesticidele moderne au fost combinate cu lipsa nutrimentelor. „Am testat efectele diferitor pesticide pentru că există semnale de alarmă în acest sens de multă vreme. Rezultatele noastre demonstrează faptul că dacă sunt combinate cu lipsa de nutrienți, pot pune în pericol viața animalelor” spune Tosi, cercetător post doctoral la Universitatea din San Diego, secția Științe Biologice.

Îmbolnăvirea și moartea albinelor la nivel global atrage un semnal de alarmă care trebuie luat în serios pentru că se clatină un întreg ecosistem. Albinele sunt insectele care se ocupă în mare parte de polenizare. Pe măsură ce a crescut rata de utilizare a pesticidelor, comunitatea de albine la nivel mondial a început să scadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.