Centrala termică pe gaz – cea mai ieftină și comodă soluție pentru încălzirea casei tale

Centrala termică pe gaz

Centrala termică a început încet dar sigur să devină sursa principală pentru încălzirea caselor în România. E clar că oamenii s-au săturat de problemele pe care le aduce soba de teracotă și au început să caute alternative. Au dorit confort și eficiență, așa că tot mai mulți au început să opteze pentru centrale Ariston sau Ferroli, pe gaze naturale bineînțeles. Dacă de centrale termice Ariston pe gaz au auzit majoritatea, cele de la Ferroli au fost oarecum descoperite recent.

Centrala termică Ariston, pe gaz, reușește să ofere căldură suficientă fără niciun fel de manipulare. Dacă la centralele termice pe peleți este necesară alimentarea, centralele termice Ariston pe gaz nu au nevoie de nicio intervenție. Gazul alimentează continuu centrala și nu rezultă nici reziduu ce trebuie eliminat. Cât despre costuri, prețul gazelor nu este atât de mare cum își imaginează unii și alții. Per total, cei care își instalează centrale termice pe gaz pot constata costuri mai mici pe timp de iarnă atât pentru încălzirea locuințelor cât și pentru producerea de apă caldă, față de termoficare sau încălzirea pe lemne.

Foarte multă lume este tentată să meargă pe varianta unei centrale termice electrice, ceea nu poate fi o soluție bună decât în cazul în care nu există variantă, pentru că din punct de vedere al costurilor de exploatare, aceasta este de desparte cea mai costisitoare. Centralele termice pe curent electric se folosesc acolo unde nu există rețea de gaze naturale și acolo unde oamenilor le pasă mai mult de confort decât de costuri, refuzând centrala pe lemne. Există și asemenea cazuri.

Per total, cea mai ieftină și comodă metodă de a-ți încălzi casa pe timp de iarnă și de a produce apă caldă sub prețul pieței, rămâne centrala termică pe gaze naturale. Știu că instalarea ei depinde de mai muți factori, știu că discutăm despre o investiție financiară destul de mare dacă avem o casă ceva mai mare, dar per total sunt sigur că merită banii. Mai ales în situația în care au apărut centralele termice în condensație, centrale termice care consumă cu 35% mai puțin combustibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.