Ar putea fi lovită Canada de o criză de apă asemănătoare celei din Cape Town?

canada

Orașul Cape Town din Africa de Sud a rămas fără apă. Deși seceta a afectat întreaga lume în ultimii zeci de ani, se pare că efectele acestui fenomen încep să se vadă abia acum. Dar e posibil ca acest lucru să se petreacă și în Canada? Și dacă da, există posibilitatea de prevenire?

Ei bine, nicio țară din lume nu este imună la dezastre sau la criza de apă. Anul trecut, s-a înregistrat un record de secetă în sudul Prairies, condiții de uscăciune extremă și incendii de pădure în British Columbia și Rocky Mountains, inundații neprevăzute în Great Lakes – bazinul râului St. Lawrence, evenimente care au făcut milioane de canadieni să se întrebe dacă țara are probleme cu lipsa apei sau cu excesul acestui element. Restricțiile de apă există deja în Canada, în vara anului 2015 atât în Regina cât și Mooose Jaw, Sask au primit apă cu porția din pricina invaziei de alge din lacul Buffalo, care alimentează ambele orașe cu apă potabilă. În lac era suficientă apă dar nu se putea bea.

Apoi, în vara anului 2014, Vancouver alături de alte orașe din British Columbia au primit apă cu porția. Ploile foarte rare din timpul verii, lipsa zăpezii de pe iarnă au lăsat municipalitatea cu rezervoarele de apă goale, o situație similară cu cea din Cape Town. În 2016, o secetă pe timp de vară a adus restricții de apă în sudul Ontario și Nova Scotia. Vara trecută, multe comunități din sudul Alberta s-au confruntat cu restricții de apă din pricina nivelului scăzut al râurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.