Placarea Pereților cu Piatră Naturală Decorativă de Interior

piatra naturala decorativa

Proprietarii de case, vile, pensiuni sau cabane sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în materie de design interior. Se caută, în special, elemente de design deosebite, fie moderne, fie rustice, pentru a adaugă textură și pentru a fi punctul central al încăperii și care să se încadreze într-un buget rezonabil.

Cea mai relaxantă vacanță de Crăciun am petrecut-o acum doi ani cu familia într-o pensiune din Bușteni. Punctul central al pensiunii era o anexă a livingului amenajată spectaculos cu tavan din sticlă, cu peretele principal, cel mai lat, tot din sticlă/geam. De-a lungul peretelui erau multe plante decorative, astfel că aveai impresia că ești într-o seră. Ceilalți pereți erau decorați cu piatră naturală maron-deschis, iar podeaua era placată în mare parte cu travertin mozaic gri și pe alocuri cu piatră naturală poligonală maron-roșiatic. Tablourile cu rama din lemn și decorațiunile din lemn întregeau acest spațiu rustic minunat. Se spune că nicăieri nu e mai bine ca acasă. Ei bine, eu una nu m-am simțit nicăieri atât de bine cum m-am simțit în acel loc.

Ce vreau să subliniez este că piatra decorativă de interior poate transforma un spațiu. Dacă nu îți permiți să investești foarte mult în renovarea casei, recomandarea noastră este să optezi pentru placarea unui perete central din living. Este suficient pentru a transforma impresia asupra întregii case. Indiferent că este vorba despre un perete de șemineu sau de un perete cheie din living, piatra adaugă un aer de stil vechi și creează un punct focal cu personalitate.

Sursa poze: http://www.impressiveinteriordesign.com

Celelalte elemente de decor din încăpere trebuie alese cu grijă pentru a crea un aspect fermecător, rustic. Poți opta fie pentru tapițerii tradiționale de perete, fie pentru o vopsea simplă în tonuri crem/maron/verde închis sau tapet.

Piatra naturală este disponibilă în diferite forme, culori și dimensiuni. Deoarece este un material natural, nu există două plăci identice, iar combinațiile sunt nesfârșite, căci piatra oferă o mai mare varietate de posibilități de a decora interiorul. Pentru placare unui perete poți alege piatra naturală în forme neregulate/tip panel, piatra naturală poligonală sau stil mediteranean.

Iată câteva exemple de tipuri de piatră decorativă de interior pe care le puteți comanda chiar și online:

Sursa poze: www.vinca.ro

Pe lângă aspectul estetic, există și alte motive pentru care ar trebui să îți decorezi pereții cu piatră naturală:

  • Rezistență și întreținere simplă
  • Material ecologic
  • Izolație fonică ridicată

Recomandarea noastra:

Pentru alegerea materialelor potrivite proiectului tău, nu ezita să apelezi la specialiștii VINCA! Vizitează showroom-urile și depozitele VINCA din Bacău și Roznov (jud. Neamț)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.