Produsele folosite de noi zi de zi au devenit o sursă importantă de poluare

poluare

Produsele folosite de noi prin casă precum detergenți, pesticide, vopseluri și chiar parfumuri ce conțin compuși rafinați de petrol, se bat pentru supremație în materie de poluare a aerului cu emisiile generate de transport. Cel puțin, așa susțin cei de la NOAA, după studiile efectuate. Potrivit datelor colectate din 2012 până în prezent, se consumă de 15 ori mai mult combustibil decât petrol aflat în componența produselor chimice din casele noastre. Cu toate acestea, vopselurile, loțiunile, contribuie mai mult la poluare decât transporturile potrivit autorului studiului Brian McDonald.

Mai mult, aceste produse aduc în prim plan de două ori mai multe particule ce pot afecta plămânii oamenilor decât sectorul transporturilor. „Pe măsură ce transporturile emit tot mai puține noxe, observăm că alte surse de poluare apar în prim plan. În Los Angeles tranziția a fost deja făcută. Lucrurile pe care le folosim zi de zi au un impact major asupra nivelului de poluare a aerului” spune Brian. Pentru acest studiu, cercetătorii s-au axat pe compuși organici volatili sau COV prescurtat. Acești COV urcă în atmosferă unde reacționează cu chimicalele aflate acolo rezultând ozon sau particule periculoase. De fapt, conform legislației, ambele variante sunt periculoase pentru oameni.

De când a fost adoptat documentul Clean Air Act în 1970, s-au făcut eforturi deosebite în SUA pentru a reduce nivelul de poluare a aerului, având în vizor domeniul transporturilor în general. Motoarele au fost limitate, combustibilii de asemenea au fost modificați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.