Sănătatea primează! Apelează la profesioniștii în mutări atunci când ai de cărat mobilă

cărat mobilă

Cred că nu există muncă mai grea decât căratul mobilei pe scări. O singură dată m-am mutat și eu pe cont propriu, fără să apelez la o companie specializată în mutări mobilă și am trecut printr-un chin destul de mare. Probabil cei care au mai avut parte de asemenea experiențe pot să confirme.

Și culmea este că am avut de cărat mobilă pentru un apartament cu doar două camere, dacă ar fi fost vorba despre trei sau chiar patru camere, probabil că nu aș fi reușit să duc la bun final operațiunea. Să nu mai punem la socoteală faptul că nu eram obișnuit cu căratul lucrurilor grele.

Pe moment, nu am simțit mare lucru, am terminat de mutat mobila, de dansat cu canapeaua pe scări, deși operațiunea a fost destul de complicată. Stăteam la etajul trei iar noua locație se afla la etajul doi, deci nu am avut doar de încărcat camionul sau chestii de genul ca de la casă la casă.

Ei bine, vă spun cu toată sinceritatea faptul că ziua următoare abia mă mai puteam mișca. Mă dureau toate oasele, de spate nu mai zic. Și din păcate nu era doar febră musculară, am făcut și ceva întindere de mușchi la spate pentru care a fost nevoie de tratament de specialitate.

Nu vă mai zic cam ce sumă am dat pe la medici, ori pe medicamente (era o perioadă în care nu eram nici angajat, deci nu aveam nici asigurare medicală), o să rămâneți destul de surprinși. Niște geluri pentru acea întindere au fost câteva sute de lei, ne compensate, cu banii cash.

Păi nu era mai bine dacă apelam eu din prima la o companie care se ocupă cu mutări București? Ceva de genul SprintMove de exemplu. Veneau băieții, cărau ei mobila pe scări, o urcau înapoi pe scări la noua locație și eu nu făceam nimic, sau mai nimic. Probabil aș fi ajutat și eu dar nu cu obiecte grele.

În plus, nu mai spun cam cât a durat toată operațiunea, că ne-a prins noaptea tot cărând la mobilă pe scări. Dacă aș fi apelat la o firmă specializată în mutări mobilă probabil că nu aș fi înnoptat cu mobila prin camion. Oamenii care se ocupă cu acest job zilnic se mișcă mult mai repede, știu exact ce au de făcut.

Sănătatea primează mai ales atunci când ai de cărat lucruri grele ori voluminoase și nu ai mai pus mâna pe asemenea obiecte precum canapele, de ani de zile. Sincer să fiu, atunci a fost singura dată când am cărat o canapea, nici când le-am cumpărat de noi nu m-am chinuit cu ele pe scări.

Lecție învățată – atunci când vrei să te muți, e mult mai bine să dai un ban dar să fii sigur că operațiunea este dusă la bun sfârșit într-un timp util, cu minim de efort fizic din partea ta. Tu să participi doar așa cu supravegherea operațiunii sau cu indicații dacă este cazul. Chiar nu are rost să vă rupeți spatele.

Rămâne la aprecierea voastră dacă vreți să învățați din greșelile altora (ale mele) sau vreți să încercați să vă mutați pe cont propriu. Nu știu, eu unul m-aș gândi doar la dansul cu canapelele pe scări, ori cu frigiderul, biblioteca, etc… Repet, cei care au trecut prin așa ceva știu mai bine despre ce este vorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.