Ce sunt monedele virtuale și de ce toată lumea le cumpără?

monedele virtuale

Ideea de monedă virtuală a luat amploare în 2009 când Bitcoin a apărut pe piață. De atunci, peste 1500 de astfel de monede și-au făcut simțită prezența, dintre care unele chiar au făcut istorie. Monedele virtuale nu sunt altceva decât niște documente virtuale, coduri ce pot fi folosite chiar pentru a-ți cumpăra mașini și case. Există în acest moment agenții imobiliare care acceptă plata în Bitcoin, nu mai e nimic așa de ciudat în a tranzacționa monede virtuale cum era la început, când se vehicula că Bitcoin reprezintă de fapt banii negrii din întreaga lume care urmează să fie spălați în mediul online.

Au trecut aproape 10 ani de când Bitcoin a apărut în peisaj și istoria acestei monede este una destul de interesantă. Ajunsese la un moment dat să valoreze chiar și 20.000 de dolari (pentru scurt timp ce-i drept) fapt ce a adus stabilitate și uimire în același timp pe piața crypto.

Pe lângă Bitcoin, s-a mai remarcat Ethereum, o monedă virtuală destul de nouă, care a apărut pe piață în 2015 și care ajunsese la un moment dat să valoreze peste 1200 de dolari. Eu numesc Ethereum un fel de Bitcoin junior, chiar dacă nu are legătură cu cea mai veche criptomonedă din lume.

În acest moment, prețul Ethereum variază între 400 și 750-800 de dolari și evident, toată lumea dorește să speculeze aceste fluctuații. Ca să răspundem și la întrebarea din titlu, acesta este motivul pentru care lumea cumpără Ethereum, speculează creșterea în vederea generării de profit.

Dacă cumperi de pe CryptoCoin.Pro la 400 de dolari și aștepți câteva luni să crească înapoi la 700, automat ți-ai dublat aproape câștigurile. Se cumpără și alte monede virtuale dar din păcate, cele mai necunoscute sunt destul de riscante. Un bun exemplu aici ar fi Electroneum care a ajuns acum la 1 cent și nimeni nu știe dacă-și va reveni vreodată. Cei care au investit masiv în această monedă pe vremea când era 2 sau chiar 3 cenți cu siguranță regretă. Așadar, se pot face bani cu monedele virtuale vechi, bătrâne pe piață care nu pot fluctua prea mult de la o zi la alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.