Loturile vacante verzi de prin orașe reduc starea de depresie a locuitorilor

loturile verzi

PHILADELPHIA, Statele Unite – loturile de teren vacante, înverzite, reduc sentimentul de depresie și îmbunătățesc sănătatea mintală a rezidenților din împrejurimi, spun cercetătorii de la Perelman School of Medicine and the School of Arts & Sciences, Universitatea din Pennsylvania.

Acest studiu a fost publicat în JAMA Network Open, având implicații în toată SUA, unde 15% din terenuri sunt vacante și năpădite de vegetație. Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au măsurat starea de sănătate mintală a rezidenților, înainte și după ce spațiile vacante din împrejurimi au fost înverzite.

Astfel, cei care locuiau în raza de 400 de metri a loturilor vacante verzi, au constatat o scădere cu 41.5% a sentimentului de depresie comparativ cu cei care locuiau în jurul loturilor vacante care nu avea nimic verde pe ele. Mai mult, cei care locuiau în jurul spațiilor verzi au declarat o stare de sănătate mintală mai bună cu 63%. Ducând aceste rezultate într-un anumit context, o sănătate mintală mai bună înseamnă crimă organizată mai puțină, costuri și tratamente din partea statului mai mici, violență la nivel de stradă mai puțină, etc. De exemplu, în jurul terenurilor vacante verzi, violența cu arme a scăzut cu 29%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.