VIDEO – Cum impermeabilizam granitul

granitul

Impermeabilizantul pentru piatra naturala (granit, marmura, travertin) are rolul de a proteja granitul impotriva zgarieturilor si de a preveni aparitia petelor provocate de apa, grasimi, substante acide. De asemenea, tratamentul impermeabilizant poate bloca ascensiunea capilara a sarurilor si preveni astfel formarea de mucegai.

Inainte de a aplica impermeabilizant pe placile din granit, asigurati-va ca suprafata este curata si uscata.

Daca granitul este ud, dupa aplicarea impermeabilizantului se va forma o pelicula alba. Daca placile din granit sunt murdare de grasime, ciment, calcar sau sunt prafuite, spalati-le intai cu un detergent profesional pentru granit. Nu se aplica tratamentul in conditii meteo care presupun umiditate (ploaie, roua, bruma etc).

Aplicati impermeabilizant imediat dupa montarea pardoselii, blatului sau chiuvetei din granit.

Se poate aplica cu ajutorul unei pensuli sau cu o laveta moale, in strat subtire si uniform pe toata suprafata pietrei. Nu aplica mai multe straturi de impermeabilizant, deoarece poti strica aspectul granitului. Urmeaza indeaproape instructiunile de pe produs.

Impermeabilizantul pentru granit poate accentua putin culoarea naturala a acestuia.

Daca este cazul, aplicati din nou impermeabilizant pe placile de granit peste 12 luni.

De obicei, aceste produse sunt iritante pentru ochi si pentru piele, astfel ca va recomandam sa purtati manusi de cauciuc pentru a evita contactul direct cu pielea si o masca pentru a nu inhala vaporii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.