Cât te costă să fii în formă?

în formă

în formăAm observat în ultima vreme că multă lume alege să stea departe de sport întrucât au ajuns la concluzia că această activitate costă destul de mulți bani. Alimentația sănătoasă este costisitoare, abonamentele la sală de asemenea, echipamentul sportiv este scump și așa mai departe. Ideea e destul de simplă: nimic din cele menționate mai sus nu este adevărat. Nu ai nevoie de bani pentru a face sport, trebuie doar să ai voință. Cred că cei care invocă asemenea scuze nu sunt altceva decât niște leneși, oameni care încearcă să mascheze lenea cu fel de fel de scuze care de care mai ciudate (ca să nu le zic direct penibile). Și oricum sportul înseamnă sănătate, oamenii nu ar trebui să se gândească niciodată la bani sau cheltuieli atunci când vine vorba despre propria sănătate.

Dar cât costă de fapt ca să fii în formă? Ce fel de sporturi poți să practici ieftin? 

Păi în primul rând, dacă decizi să fii în formă o să constați că rămâi cu mai mulți bani în buzunare. Dispar cheltuielile cu țigările, dispar cheltuielile cu sucurile acidulate (care pot fi înlocuite cu apa), dispar cheltuielile cu fast food-ul și așa mai departe. Acești bani economisiți poți să-i investești de exemplu în echipament sportiv, în colanți dacă ești femeie, adidași, etc. Din start o să observi că nu o să cheltui aproape nimic, din contră, o să rămâi cu bani în buzunare.

Despre abonamentele costisitoare la sală

Aproape toate sălile de fitness au și abonamente de buget. Nu trebuie să cumperi abonamentele de top care au inclus și saună sau alte minuni. Nu ai nevoie nici de antrenor personal. De fapt, ca să fiu sincer, nu ai nevoie nici măcar de sală. Poți să faci sport la tine acasă ori să ieși la alergat 30 de minute zilnic. Acum depinde de fiecare în parte cât de mult este dispus să facă compromisuri. De multe ori mersul la sală este chiar incomod întrucât sala cu nu se află chiar în drumul nostru, se mai pierde timp pe drum, poate e aglomerată și mai trebuie să mai aștepți și eliberarea aparatelor și așa mai departe. Ai să vezi că ieșitul la alergat de exemplu e mult mai la îndemână.

One thought on “Cât te costă să fii în formă?

  1. Te costa mai mult timp si energie, decat bani. Trebuie sa adopti cateva virtuti care sa fie piatra de fundament al noului tau obicei de a fi mereu in forma. Fara perseverenta, seriozitate, munca si disciplina, ceea ce incerci sa faci se va termina intr-o anumita durata de timp. Trebuie sa fii motivat tot timpul. Dar, daca apelezi la serviciile unui antrenor personal, ai un plan personificat de antrenament, o dieta adecvata, echipamentul necesar si o bratara fitness – cred vei avea succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.