Marmura neagra – Tot ce trebuie sa stii despre placile negre din marmura

In fiecare an, toata lumea discuta despre tendinte si asteapta cu curiozitate noul trend in materie de amenajari interioare. Anul acesta, negrul este vedeta in designul interior. Negru mat, negru-carbune, toate ofera un aer misterios si elegant oricarui tip de amenajare.

In ceea ce priveste psihologia culorii, negrul ofera protectie impotriva stresului emotional extern. Acesta este motivul pentru care este recomandat sa se foloseasca culoarea neagra in decorarea interna si externa a locuintelor si birourilor. Dupa cum puteti observa cu usurinta, restaurantele elegante si hoteluri de lux folosesc frecvent aceasta culoare, mai ales in designul lor interior, pentru ca negrul simbolizeaza noblete, lux si eleganta.

In acest articol, vom aborda una dintre cele mai frumoase tendinte de decorare ale anului: marmura neagra. Explicam fiecare detaliu pe care ar trebui sa-l cunosti despre placile din marmura neagra.

Ce este marmura neagra?

Marmura este o piatra naturala care este compusa din minerale de carbonat re-cristalizate(cel mai frecvent calcit sau dolomita). Fiind frecvent utilizata pentru sculptura si ca materiale de constructie, marmura este, de asemenea, un element foarte popular in decorarile interioare si exterioare.

In mod natural, marmura vine in culori foarte diferite. In timp ce culorile marmurei sunt de obicei albe si gri, datorita diferitilor materiale din compozitia ei (feldspat, mangan, fier, etc.) ele pot avea culori si venaturi diferite, cum ar fi galben, roz, rosu, albastru, maro si negru. Aceasta reflecta  ideea ca natura are intr-adevar elemente creatoare nesfarsite de oferit pentru noi.

Marmura neagra, care poate fi exportata atat ca produs prelucrat, cat si ca materie bruta in cantitati mari, se gaseste in abundenta in special in Turcia (in jurul regiunii Anatolia). De aici, ea este exportata in toate zonele lumii pentru prelucrare.

Placile de marmura neagra

Placile de culoare inchisa, cum ar fi placile din marmura neagra pot fi folosite ca elemente cu calitati decorative inalte in constructiile civile. Atunci cand placile de marmura neagra sunt utilizate impreuna cu alte materiale deosebit de colorate, se creeaza un contrast excelent, reflectand o frumusete greu de egalat. In acest sens, utilizarea placilor din marmura neagra devine un instrument important atunci cand se doreste ridicarea standardului de frumusete.

 

O alta caracteristica importanta a placilor de marmura neagra este capacitatea de a reflecta stralucirea. In procesul de productie, placile din marmura neagra ofera valori ridicate de luciu mai ales dupa ce au fost finisate.

Cum se instaleaza placile de marmura neagra?

Domeniile principale de aplicare a placilor din marmura neagra includ zone de decor interior, cum ar fi blaturile, treptele, pardoselile sau peretii bucatariilor, bailor sau camerelor de zi. De asemenea, datorita caracteristicilor durabile si rezistente, placile din marmura neagra sunt foarte potrivite si pentru decorarea exterioara.

Marmura arata o varietate de diferente in functie de locurile in care urmeaza sa fie montata. Acest lucru se datoreaza unui numar de motive structurale. De exemplu, exista multe diferente structurale intre placile de marmura neagra care urmeaza sa fie montate pe podea, in baie sau bucatarie, si marmura neagra care urmeaza sa fie instalata ca blat sau ca glafuri.

Marmura care urmeaza sa fie instalata pe podea, care nu contine niciun exces, trebuie sa fie curatata perfecta. Nu trebuie sa existe crapaturi pe podea si ar trebui sa existe o structura solida. Podelele trebuie sa fie libere de orice reziduuri de constructie si coloranti.

Marmura asezata pe podea cu pardoseala de mortar se va integra in podea dupa o scurta perioada de timp si apoi va fi gata de utilizare. O alta metoda de montare este lipirea cu adeziv special. Aceasta metoda este cea mai eficienta si este recomantata de experti.

In acelasi timp, tipul de marmura se modifica in functie de suprafata pe care trebuie aplicata. Nu orice tip de marmura este potrivit pentru fiecare podea. Folosirea marmurei adecvate pe suprafata corespunzatoare inseamna obtinerea unei podele de marmura stabila, care nu provoaca deformari timp de multi ani.

Trebuie acordata atentie sporita pentru a se asigura ca procesul de instalare a placilor de marmura este realizat cu grija.

Marmura neagra in decorarile interioare

Frumusetea marmurei negre provine de asemenea din compozitia sa magnifica si naturala, care poate fi vazuta in straturile sale dense si subtiri.

Pardoseli: Nu gresesti niciodata daca alegi eleganta bogata a negrului pentru decorarea pardoselilor. Placile din marmura neagra de pe pardoseala dau un nivel de eleganta ridicat si creeaza un contrast fabulos cu peretii de culoare deschisa.

Pereti: peretii negri nu trebuie sa fie intunecati sau plictisitori. Tot ce trebuie sa faci este sa utilizezi culori mai luminoase pentru alte elemente de decorare. Nu iti poti da seama de frumusetea placilor de marmura neagra pe perete decat atunci cand incerci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.