Record de eficiență pentru panourile solare rezidențiale

panourile solare

panourile solarePanourile solare dezvoltate de start-up-ul Insolight au un randament cu 29% mai mare față de produsele existente pe piață în acest moment, pe parte rezidențială.

Aceste sisteme, care au fost standardizate pentru producția în masă conțin lentile care care focusează lumina solară pe celule voltaice de mici dimensiuni dar cu mare randament.

Din anii 2000 până în prezent, randamentul panourilor solare comerciale a crescut destul de puțin, cu maxim 3.5%. Fondatorii Insolight, Mathieu Ackermann, Laurent Coulot și Florian Gerlich au dorit să ducă un pas mai departe această tehnologie și au început să construiască panouri solare rezidențiale folosind celule folosite în sateliți. Din cauza faptului că celulele solare folosite de sateliți sunt foarte scumpe, pentru a reduce costurile, aceștia au proiectat o sticlă de protecție peste care au pus lentile optice capabile să concentreze lumina solară de 100x spre o suprafață foarte mică a panourilor.

Asta înseamnă că celulele trebuie să ocupe mai puțin de 0.5% din suprafața totală a panoului solar. Din cauza faptului că aceste celule ocupă doar o mică porțiune din suprafața panoului solar, sistemul Insolight poate fi instalat pe panourile solare convenționale și le poate spori astfel randamentul.  Potrivit fondatorilor companiei Insolight, panourile solare vândute de ei oferă o recuperare a investiției mai rapidă decât alternativele existente pe piață, întrucât apare o economie de energie electrică de 30% în regiunile cu soare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.