Când merită investiția în ventilatoare industriale?

ventilatoare industriale

Există multe situații în care investiția în ventilatoare industriale este complet justificată și aduce după sine îmbunătățiri și avantaje destul de mari. Orice posesor de business bazat pe producție și-a pus probabil această întrebare în trecut în cazul în care locația în care-și desfășoară activitatea de producție, nu dispune de un sistem de ventilație modern. Când merită așadar investiția în ventilatoare industriale? Haideți să răspundem împreună la această întrebare interesantă.

Când merită investiția în ventilatoare industriale?

… atunci când ești un antreprenor căruia îi pasă de angajații săi

Locul de muncă în care există producție este de cele mai multe ori puțin confortabil: temperaturile sunt ridicate, aerul este greu respirabil, praful este ceva la ordinea zilei iar nivelul de zgomot impune de multe ori portul antifoanelor. Dacă-ți pasă de angajații tăi, o să încerci pe cât posibil să le creezi condiții optime de muncă.

Instalarea de ventilatoare industriale, fie că sunt ventilatoare de acoperiș sau ventilatoare de perete, reușesc să crească productivitatea prin faptul că generează în hala de producție suficient aer curat cât oamenii să aibă un nivel de confort satisfăcător. Știm cu toții faptul că oamenii care au condiții bune la locul de muncă, sunt mai productivi.

Să nu mai spunem despre situația în care se lucrează cu substanțe toxice și în aer rămân vapori toxici ce pot pune în pericol sănătatea angajaților. Din punct de vedere SSM (Sănătate și Securitate în Muncă), atunci când se lucrează cu substanțe capabile să pericliteze starea de sănătate a angajaților, trebuie instalate ventilatoare industriale.

De asemenea, aceste ventilatoare industriale sunt obligatorii și în cazul în care se lucrează cu substanțe corozive, chimice, inflamabile, explozive ai căror vapori pot da naștere unor adevărate catastrofe. Deși legea spune clar că este obligatorie o ventilație corespunzătoare, știm cu toții cum reușesc românii să se descurce. Până moare cineva…

… atunci când ești un antreprenor care are planuri cu utilajele pe termen lung

După cum știm, majoritatea utilajelor industriale din ziua de azi funcționează pe curent electric (380v) și sunt antrenate de motoare electrice foarte puternice. În cazul în carte în hala de producție nu este menținută o temperatură optimă pentru funcționarea acestor motoare care oricum se încing destul de serios, intervine uzura prematură.

Evident, în momentul în care achiziționezi utilajele industriale ți se spune clar în ce condiții operează acestea la capacitate optimă dar din păcate, puțini sunt cei care țin cont de aceste reguli simple, precum existența la fața locului a unui sistem de ventilație bazat pe ventilatoare axiale capabil să mențină în interior un flux de aer constant proaspăt.

Cei care doresc să se bucure cât mai mult timp de utilajele de producție pe care le-au achiziționat trebuie să investească în ventilatoare industriale. Este singura cale prin intermediul căreia se pot crea condiții optime de operare pentru acestea. Altfel, uzura prematură cauzată de operarea la temperaturi ambientale necorespunzătoare o să-și spună cuvântul. Cei care au de gând să rămână pe piață mai mult ca sigur vor face o asemenea investiție.

De unde se pot cumpăra ventilatoare industriale?

Există multe magazine în România de la care se pot achiziționa ventilatoare industriale însă cel mai bine ar fi dacă s-ar achiziționa direct de la cei care le produc, de la magazine precum tubovent.ro. Se elimină astfel din schemă ideea de intermediar și se ajunge la cele mai bune prețuri. Partea bună este că cei de la tubovent.ro sunt capabili să aducă în prim plan și calitatea, așa că avem șanse mari să cumpărăm de la ei direct de pe site ventilatoare industriale la cel mai bun raport calitate-preț. Acum rămâne la aprecierea fiecăruia dintre voi, vă faceți calculele și analizați și voi piața în cazul în care sunteți în căutare de ventilatoare industriale pentru clădiri sau hale industriale.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.