Cand vine vorba de legumicultura, fertilizarea are un rol de baza. Avand in vedere ca a inceput toamna, cele mai multe recolte inca mai au timp sa se dezvolte suficient pentru a le culege. Este cunoscut faptul ca leguminoasele extrag cantitati mari de nutrienti din sol. Spre exemplu, consumul de azot, fosfor, calciu, potasiu este dublat fata de nevoile culturilor de cereale.
Consumul substantelor nutritive variaza in functie de dimensiunea culturii si volumul acesteia. In sere si solarii, extragerea substantelor nutritive este ridicata in mod constant, dar acest lucru vine la pachet si cu o productie insemnata. Vizeaza un consum ridicat de substante nutritive si acele culturi care au o perioada mare de vegetatie asa cum sunt morcovii, varza si altele.
Daca iti doresti sa obtii o productie ridicata de legume, nutrientii din sol nu sunt suficienti. Trebuie sa iei in calcul achizitionarea de ingrasaminte speciale de la magazine specializate. Un punct de reper ce detine o gama vasta de asemenea produse este Nu Oricum. Specialistii magazinului mentionat aduc in vedere mai multe tipuri de fertilizari.
Fertilizarea clasica sau de baza
Acest mod de a asigura substante nutritive solului se desfasoara inainte de a fi cultivat terenul. Este mai mult o pregatire pentru viitoarele culturi. Se obisnuieste ca acest tip de fertilizare sa se efectuaeze toamna tarziu. In principal acestea sunt mai greu solubile, fiind cu eliberare treptata.
Primavara se utilizeaza ingrasaminte mai usor solubile pentru a permite graparea si cultivarea imediata a pamantului.
Fertilizarea locala
Aceasta se face odata ce semeni terenul. Astfel de fertilizatori se aplica pe randurile semanate sau in cuiburile de semanat sau de plantat. In acest mod, plantele beneficiaza de un start optim, primele 15 zile fiind critice pentru evolutia ulterioara a cresterii.
Fertilizarea periodica sau suplimentara
Este un proces frecvent intalnit de a asigura aportul esential de nutrienti pentru legume in special. Magazinul Nu Oricum detine in catalog produse variate care pot fi utilizate indiferent de perioada din an pentru care trebuie efectuata fertilizarea.
Rolul elementelor nutritive in viata plantelor
Dintre elementele nutritive, o importanta majora o au azotul, fosorul si potasiul. Acestea sunt substante de baza, ingredientele ingrasamintelor pot varia in functie de necesitati si de criteriile de crestere a plantei.
Azotul are in special rol plastic, indeplinind astfel si functia de inmultire si diviziune a celulelor. Este un ingrasamant pe care il poti utiliza in perioada vegetatiei. Efectul este unul vizibil si vizeaza cresterea recoltelor.
Fosforul contribuie la calitatea recoltei. Acest element asigura o buna dezvoltare a plantei, fiind favorizata formarea sistemului radicular. Rezultatele vizibile in urma unei astfel de fertilizari consta in gradul mare de rezistenta la intemperii meteo si nu numai.
Potasiul influenteaza atat calitatea productiei, cat si cantitatea acesteia. Prin urmare, ingrasamintele cu potasiu sunt vizate datorita complexitatii valorilor nutritive si nu numai. Plantele sunt mai rezistente la conditiile nefavorabile meteo, asadar utilizeaza ingrasaminte pe baza de K pe care le gasesti in portofoliul Nu Oricum.
In ultima perioada fiecare domeniu de activitate urmareste o productie insemnata si calitativa. In ceea ce priveste cresterea legumelor, ingrasamintele dau rezultate decisive. In categoria ingrasaminte de pe nuoricum.ro gasesti diverse variante de produse menite sa acopere ramuri si specii diferite de plante. Din prezentari reiese ce anume este potrivit sa utilizezi, asadar citeste cu atentie recomandarile pentru a asigura o eficienta optima.