Google face cea mai mare achiziție de „energie regenerabilă”

Joi, Google a anunțat planul său de a face cea mai mare investiție din istorie în energie regenerabilă. Compania a cumpărat eoliene și centrale solare capabile să furnizeze 1600 mega watti, ajutând Google să-și ducă țelul de a rula complet pe energie regenerabilă la 40%. Peste 2 miliarde de dolari se vor duce pe construcția de noi infrastructuri în SUA, Europa și Chile. Această investiție este echivalentă cu achiziția de panouri solare capabile să acopere ca suprafață 1 milion de acoperișuri de case.

„În ceea ce privește ținta nostră de rulaj pe energie regenerabilă, avem în acest moment 52 de proiecte prin intermediul cărora se vor investi peste 7 miliarde de doalri și se vor crea mii de locui de muncă” spune CEO Google, Sundar Pichai.

Google nu este la prima astfel de achiziție șocantă, are chiar o istorie în ceea ce priveșye investițiile în energie regenerabilă. Anul trecut, a anunțat faptul că a cumpărat mai multă energie regenerabilă decât a consumat. În plus, până în 2022, Google și-a luat angajamentul ca toate produsele comercializate de ei să fie livrate în ambalaje 100% ecologice, provenite din reciclare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vrei sa publici advertoriale pe acest site? Apartine retelei CIOCAN G. ALEXANDRU PFA. Daca te intereseaza preturi sau care sunt celelalte bloguri din retea, lasa-mi un mesajAici