Google face cea mai mare achiziție de „energie regenerabilă”

Google

Joi, Google a anunțat planul său de a face cea mai mare investiție din istorie în energie regenerabilă. Compania a cumpărat eoliene și centrale solare capabile să furnizeze 1600 mega watti, ajutând Google să-și ducă țelul de a rula complet pe energie regenerabilă la 40%. Peste 2 miliarde de dolari se vor duce pe construcția de noi infrastructuri în SUA, Europa și Chile. Această investiție este echivalentă cu achiziția de panouri solare capabile să acopere ca suprafață 1 milion de acoperișuri de case.

„În ceea ce privește ținta nostră de rulaj pe energie regenerabilă, avem în acest moment 52 de proiecte prin intermediul cărora se vor investi peste 7 miliarde de doalri și se vor crea mii de locui de muncă” spune CEO Google, Sundar Pichai.

Google nu este la prima astfel de achiziție șocantă, are chiar o istorie în ceea ce priveșye investițiile în energie regenerabilă. Anul trecut, a anunțat faptul că a cumpărat mai multă energie regenerabilă decât a consumat. În plus, până în 2022, Google și-a luat angajamentul ca toate produsele comercializate de ei să fie livrate în ambalaje 100% ecologice, provenite din reciclare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.