Care sunt documentele de care are nevoie un șofer de camion?

șofer de camion

Dacă esti șofer de tir, indiferent că ești profesionist sau începător trebuie să știi că ai nevoie de un set de documente pe care să le porți în permanență la fiecare cursă. La ora actuală este o mare competiție între firmele ce asigură servicii de transport, fapt datorat cererilor extinse din diferite ramuri industriale. Prin urmare, personalul acestor agenții trebuie să fie calificat și să dețină documentele necesare pentru a elimina riscul amenzilor sau mai rău, o proastă reputație a firmei.

Povestea Euroluc a stârnit curiozități datorită profesionalismului de care dă dovadă în ceea ce privește vasta arie a serviciilor de transport. La Euroluc Trucks sunt disponibile 38 de camione noi, marca MAN, care sunt oferite spre vânzare unei categorii variate de șoferi de tir. De ce tocmai MAN?  Evoluția Euroluc are la bază aceste modele de camioane care au asigurat diverse transporturi de marfă de-a lungul anilor și astfel, astăzi le oferă clienților numeroase servicii și oferte printre care și de vânzare a containerelor.

Dacă ești șofer de tir și îți dorești să achiziționezi un nou camion, modelul MAN TGX de la Euroluc Trucks este o alegere ideală, deoarece este prevăzut cu pilot automat, frigider, normă de poluare EURO 6, un sistem auxiliar pentru cabină și nu numai.

Ce documente trebuie să dețină un șofer de tir?

*Permis de conducere – acest act este necesar oricărui șofer, iar când te afli la volanul camionului trebuie să ai calificare pentru tipul de camion pe care îl conduci, mai cu seamă, categoria CE.

*Buletinul sau actul de identitate – este de datoria ta ca cetățean să porți o carte de identitate cu tine, indiferent dacă conduci un autovehicul sau nu. Cu atât mai mult pentru un șofer de tir este important, deoarece vei avea de trecut granițele mai multor țări.

*Legitimația ARR – aceasta demonstrează faptul că lucrezi la o firmă acreditată. Aceasta trebuie să fie vizată semestrial și să conțină poza ta.

*Certificat pentru transport marfă – Acesta se împarte în două categorii și este esențial în momentul în care transporți marfă de orice tip. Primul document poartă denumirea de CPI – certificat de calificare profesională inițială și al doilea CPC sau certificatul de calificare continuă.

*ADR – sau atestat profesional. Acesta trebuie întocmit pentru șoferii care transportă mărfuri periculoase. Acest document se obține în urma unei pregătiri specifice și are drept rol prevenirea diverselor dezastre ce se pot ivi. Un astfel de document trebuie reînnoit o dată la 5 ani.

*A1 – acesta este un formular care confirmă faptul că îți achiți plățile în alte țări din Uniunea Europeană.

Pe lângă aceste documente standard trebuie să deții și o serie de acte pentru fiecare tip de transport pe care îl efectuezi. Dintre acestea este necesară o licență de transport și CMR-ul.

Despre importanța acestor documente și cum să le obții găsești informații pe EurolucTrucks.ro. De ce Euroluc? Ei bine, această firmă este un jucător important pe piața serviciilor de transport și nu numai. Mai mult decât atât, în prezent, aceștia se bucură de o flotă de peste 80 de camioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.