Noi rapoarte indică îmbunătățirea sănătății în urma reducerii poluării aerului

îmbunătățirea sănătății

Reducerea poluării aerului are un impact fantastic asupra sănătății umane, și reduce efectiv numărul deceselor cauzate de poluare. Acestea sunt concluziile studiului “Health Benefits of Air Pollution Reduction”, publicat în American Thoracic Society. Studiul efectuat de către Environmental Committee of the Forum of International Respiratory Societies (FIRS) a revizuit intervențiile care au avut ca efect reducerea poluării aerului la sursă. Studiul a căutat rezultatele în diferite zone, în diferite perioade de timp și a reușit să aducă în prim plan faptul că unele setări au avut drept urmare îmbunătățirea simțitoare a calității vieții, îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

De exemplu, interzicerea fumatului în Irlanda. În prima săptămână mortalitatea a scăzut cu 13%, bolile pulmonare au scăzut și ele cu 38%. Cele mai mari beneficii le-au avut însă nefumătorii. „Știm că sunt beneficii în urma controlului poluării, dar magnitudinea acestora și perioada scurtă de timp în care acestea au apărut au fost fantastice” spune autorul studiului Dean Schraufnagel, MD, ATSF. „Cele descoperite de noi indică faptul că aproape imediat a apărut o îmbunătățire a sănătății cauzată de această reducere de poluare. Este foarte important ca guvernele să înțeleagă și să implementeze legi împotriva poluării aerului cât mai rapid” continuă Dean Schraufnagel.

În SUA, închiderea temporară (13 luni) a unei fabrici de oțel din Utah a adus în prim plan reduceri semnificative pe parte de spitalizare pentru boli precum pneumonie, bronșite sau astm. Internările au scăzut cu 50%, absenteismul școlar a scăzut cu 40% iar mortalitatea zilnică a scăzut cu 16% pentru fiecare scădere de 100 µg/m3 PM10. Femeile care au rămas gravide în perioada în care fabrica a fost închisă nu au înregistrat un număr normal, alarmant, de nașteri premature.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.