Imagineaza-ti viata fara ochelari – cum te ajuta chirurgia refractiva?

chirurgia refractiva

Lumea evolueaza, iar noile tehnologii prezinta nenumarate beneficii pentru noi. Intr-o era in care utilizam smartphone-ul sau diverse gadgeturi in mod constant, iar jobul presupune munca la PC, vederea este din ce in ce mai afectata. Oricine poarta ochelari, fie ca sufera de miopie,  hipermetropie sau astigmatism, are astazi posibilitatea de a scapa de ei prin chirurgie refractiva.

Cui se adreseaza un astfel de serviciu si unde poti beneficia de el?

Un astfel de serviciu vizeaza pe oricine este dependent de ochelari, respectiv de lentilele de contact. Dupa operatie cei mai multi nu mai au nevoie deloc de ochelari. Conteaza bineinteles si ce job ai, in anumite conditii acestia putand fi un ajutor pentru ochi. Sunt situatii aparte in care se aplica, ca de exemplu in cazul presbiopiei.

Unde poti urma o operatie de chirurgie refractiva? Serviciul de chirurgie refractiva corneana laser este prestat cu succes in cadrul clinicii Medoptic din Suceava, de specialistii care au fost instruiti  de utilizarea acestuia, direct de producator. In dotarea clinicii exista un aparat performant – SCHWIND AMARIS 1050RS Limited Edition – care este completat de 7D Eyetracking, o functie ce ofera o precizie inalta, ca atare si un tratament sigur.

Datorita tehnologiei SmartPulse interventia asigura corneei o suprafata perfect neteda. Isi aduce contributia si sistemul de diagnosticare SCHWIND SIRIUS.

Chirurgia refractiva la Medoptic – pas cu pas

Iata, pe scurt, ce presupune o astfel de interventie. Inainte de toate, specialisul realizeaza o consultatie amanuntita. Trebuie sa stie despre orice posibila alergie, medicatie cronica, realizand apoi si masuratori de keratorefractometrie, fund de ochi, presiune intraoculara, testarea filmului lacrimal, precum si topografie corneana.

Daca esti purtator de lentile, este necesar sa nu le mai porti 2 saptamani sau in unele cazuri o luna inainte de operatie.

In ziua in care ai programat operatia de chirurgie pentru ochi, e necesar sa nu utilizezi nimic de tipul cremelor, a parfumurilor, deodorantelor. Ti se vor administra picatura pregatitoare, reprezentand anestezice topice.

Campul in care vei fi operat trebuie sa fie steril. Cu ajutorul retractorului iti vor fi tinute deschise pleoapele, realizandu-se interventia cu laser, ce dureaza cateva secunde. Post operatie, lentila de contact aplicata va actiona ca un tratament, timp de 7 zile. Ulterior iti vei administra picaturi si te vei prezenta la control, dupa cum iti va indica medicul.

Exista o serie de masuri, de precautii ce trebuie luate cel putin in prima luna post interventie. Pe cat posibil, trebuie sa eviti praful si chiar daca simti nevoia nu practica frecatul la ochi. De asemenea, nu este recomandat sa depui efort fizic excesiv, sa faci baie in mare sau piscina, sa mergi la sauna.

La 3 luni deja vederea iti va reveni complet. Despre complicatii ce ar putea aparea, dar si contraindicatii poti citi mai multe online, pe medoptic.ro. Ai in vedere ca toate informatiile de mai sus sunt cu caracter generalist, pentru a avea siguranta ca o astfel de interventie te poate ajuta, solicita un consult specializat in clinica Meoptic.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.