Impermeabilizant piatra naturala exterior

piatra naturala

Piatra naturala ofera nenumarate oportunitati de amenajare exterioara in constructiile private si publice: terase, case, gradini, alei, restaurante, parcuri, monumente, etc. Chiar daca este una dintre cele mai rezistente si durabile solutii pentru amenajarile exterioare, fara o impermeabilizare / sigilare corespunzatoare, in timp, pana si piatra naturala va avea de suferit.

Principalii trei dusmani ai pietrei naturale atunci cand este folosita la exterior sunt: umiditatea (patrunderea apei), clima (radiatii UV, ciclul inghet/dezghet) si substantele care pot pata (ulei, alimente, solutii acide).

Astfel, indiferent de tipul de piatra naturala pe care o folosesti, sigilarea este absolut necesara, mai ales daca sunt acestea sunt folosite la exterior.

Cum sigilezi piatra naturala de exterior? Simplu, folosesti solutie / tratament impermeabilizant.

Exemple de impermeabilizanti

Pentru impermeabilizare, exista anumite substante speciale, adecvate fiecarui tip de piatra naturala, ce se gasesc in comert si de obicei chiar la furnizorul de piatra naturala, pentru ca totul sa fie extrem de simplu.

Exista si impermeabilizanti conceputi pentru suprafetele lustruite, conferindu-le un finisaj lucios. Acestia protejeaza piatra impotriva lichidelor, grasimilor si a altor substante ce pot murdari suprafata.

Iata 3 exemple de impermeabilizanti foarte eficienti pentru etansarea suprafetelor din piatra naturala pentru exterior:

Tratamentul impermeabilizant IS 01 este un hidrorepelent conceput pentru tratarea materialelor poroase. Confera protectie impotriva ploii, ajuta la prevenirea eflorescentei ce apare din cauza sarurilor solubile, creeaza un finisaj non-aderent si reduce aderarea murdariei.  

Tratament impermeabilizant HM2 –  protectie la apa. HM2 are o formula speciala care face ca apa de pe suprafata pietrei sa fie respinsa,  fara a afecta estetica suprafetei, caracteristicile ei si transpirabilitatea. HM2  confera suprafetei o protectie invizibila si adauga durabilitate si rezistenta impotriva uzurii, aparuta datorita factorilor meteorologici. Acest produs nu creeaza un film continuu, dar patrunde profund acoperind interiorul porilor din suprafata materialului tratat.

Tratament Impermeabilizant BRILL 01 – efect umed. BRILL 01 este un hidrofug cu efect umed pentru suprafete din piatra naturala cu porozitate scazuta, medie si ridicata. Confera suporturilor tratate o rezistenta ridicata la faramitare printr-un proces de consolidare superficiala. Este rezistent atunci cand se calca pe el, la apa, la ulei, la detergent, la acide diluate. Nu se ingalbeneste. Excelent pentru tratarea hidrofuga si oleofuga a suprafetelor.   

De ce este necesar sa impermeabilizezi piatra naturala de exterior?

Tinand cont ca piatra naturala este poroasa (unele tipuri mai mult decat altele), daca este lasata nesigilata, orice forma de umiditate poate fi absorbita de piatra, ceea ce faciliteaza aparitia petelor.

Cel mai bun mod de a preveni toate aceste probleme este de a sigila piatra naturala, aplicandu-i un strat de impermeabilzant. Atunci cand impermeabilizarea are loc, orice goluri sau pori ai pietrei sunt etansati, acoperiti. Acest lucru impiedica absorbirea ulterioara a lichidelor in piatra.

Pe langa protectia impotriva petelor, impermeabilizarea asigura durabilitate si protectie impotriva razelor ultraviolete.

Atunci cand se etanseaza o piatra naturala naturala montata la exterior, trebuie folosit un impermeabilizant special care sa permita pietrei sa respire.

Etansarea  se va efectua dupa curatarea pietrei o data ce a fost montata, inlaturand orice urma de murdarie aparuta in cursul acestui procedeu.

 

One thought on “Impermeabilizant piatra naturala exterior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.