Placarea soclului casei si gardului cu piatra naturala – detaliul care face diferenta

piatra naturala

Pentru soclurile zidurilor si gardurilor, mai multe tipuri de materiale poti fi utilizate, insa niciunul dintre ele nu ofera atatea avantaje precum piatra naturala.

Piatra naturala confera un aspect foarte placut si armonios, dar si o rezistenta de durata. Bineinteles, armonia depinde numai daca reusim sa gasim cea mai buna combinatie intre elementele exterioare din spatiul inconjurator.

Zonele principale unde se poate folosi piatra naturala decorativa in exteriorul casei sunt: soclul, zidurile, pardoseala de pe terase, pavajele din curte, bordurile de protectie din jurul casei, scarile, stalpii de sustinere.

De ce este piatra naturala cea mai buna solutie pentru decorarea soclului casei? Poate fi piatra decorativa o solutie si pentru soclul unui gard?

In acest articol, vom incerca sa raspundem la aceste intrebari si sa subliniem si mai mult importanta pietrei naturale in estetica exterioara a cladirilor.

Ce este un soclu?

Soclul este baza folosita pentru a sustine o fundatie. In arhitectura unei cladiri, dincolo de considerentele estetice, soclul reprezinta acea zona-tampon cu rol de protectie a fatadei in calea stropilor de ploaie, a acumularilor de zapada sau a infiltratiilor din sol.

Indiferent ca vorbim de o casa, de un gard sau de un monument, un soclu bine proiectat si construit din materialele potrivite contribuie la trainicia constructiei.

De ce piatra naturala este perfecta pentru placarea soclurilor?

Chiar daca tehnologia a evoluat si ofera materiale alternative, piatra naturala ramane unul dintre materialele  cele mai eficiente pentru placarea soclurilor. Iata de ce:

  • Piatra naturala este versatila – se gaseste in culori variate create de natura si in texturi spectaculoase, pe care le poti integra in orice stil de design. Se preteaza excelent la orice tip de design, atat in constructiile civile publice, cat si cele private.
  • Fiabilitate si longevitate. Fiind un spatiu care este in contact cu apa si razele soarelui, piatra naturala este solutia ideala pentru o constructie durabila si rezistenta in timp.
  • Rezistenta la intemperii. Piatra naturala rezista in timpul ciclurilor de inghet si dezghet, dar si in conditii de umiditate si caldura pe timpul verii.

Ce tip de piatra naturala poti folosi pentru placarea soclurilor?

Pentru placarea soclurilor se preteaza mai multe tipuri de piatra naturala, insa cele mai populare sunt pietrele poligonale si cele in forme regulate.

Piatra naturala gneiss auriu 5LL este ideala pentru soclul gardurilor si zidurilor.

Piatra naturala Gneiss beige forme mici este ideala pentru a placa soclul casei

Spartura de marmura rustica, spartura de travertin sau spartura de granit sunt alte optiuni perfecte pentru soclul casei si soclul gardului.

Cum sa alegi culoarea pietrei naturale pentru soclu

Atunci cand alegi culoarea soclului, cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este potrivirea cu stilul arhitectural.

Daca vorbim de o locuinta, atunci trebuie sa iei in considerare plantele din gradina sau ornamentele peisagistice din jur. Poti alege culori naturale sau culori contrastante, care sa atraga atentia asupra casei.

Un soclu in culori deschise (alb, crem, albastru deschis) va face casa sa arate mai inalta, in timp ce un soclu in culori inchise (gri, maro, negru) va integra mai bine casa in mediul inconjurator.

Pentru case traditionale, pensiuni, restaurante traditionale, recomandam piatra in nuante de maro mai inchis sau mai deschis pentru soclu.

Pentru cladiri moderne, recomandam sa placati soclul cu piatra naturala galben-aurie.

Pentru garduri din lemn, recomandam piatra rosiatica sau maro pentru soclu. Pentru garduri din fier forjat recomandam piatra verde si gri deschis.

Unde gasesti piatra naturala pentru soclu

VINCA Iti pune la dipozitie o gama diversificata de forme si tipuri de piatra naturala  – poligonala, pannel, scapitata – cu o cromatica diversificata – de la culori calde, mediteraneene pana la nuante de gri care pot imbraca intr-o nota eleganta soclul cladirilor sau gardurilor.

Viziteaza magazinul online Vinca.ro sau fa-le o vizita la:

*Depozit Neamt: 0764 608 803; Roznov, str. Paltinului, nr. 883

*Depozit Bacau: 0724 043 563; com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

One thought on “Placarea soclului casei si gardului cu piatra naturala – detaliul care face diferenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.