Tendinte in aranjamentele florale pe 2021

aranjamentele florale

In calitate de floristi, intelegem ca tendintele aranjamentelor florale se pot schimba de la an la an. Cu 2021 chiar la inceput de drum, haideti sa aruncam o privire peste ce ne va oferi acest nou an in materie de aranjamente florale.

Accesorizarea

Un aranjament floral reusit inseamna mult mai mult decat frumusetea florilor, inseamna armonie si echilibru, inseamna accesorii potrive. Tine minte! Accesoriile sunt la fel de importante ca florile.

Cea mai recenta tendinta in materie de accesorii pentru flori care va continua si in 2021 sunt cutiile din lemn. Floristi, retineti ca designerii de interior folosesc rachita si ratanul pentru un plus de farmec. Alegeti cutiile/ potrivite pentru a crea un aranjament in tendinte!

Evenimentele restranse (micro nuntile)

In 2020, din cauza pandemiei de covid 19, multe cupluri au fost nevoite sa-si anuleze planurile de nunta, sau, in cel mai fericit caz, au organizat nunti mai restranse, cu mai putini invitati. Nuntile micro sunt o tendinta care va continua si in 2021.

Aranjamente florale de nunta la o scara mai mica pentru ceremonie si receptie sunt din ce in ce mai cautate. Floristi, v-ati gandit sa oferiti aranajamente florale mai mici sau pentru spatii intime?

Aranajamente florale pentru zona de relaxare proprie

Tinand cont ca lumea a petrecut mai mult timp in interior, nevoia de un spatiu propriu, mai intim,  a fost una foarte arzatoare.

Programam putin timp pentru noi, savuram o ceasca de ceai/cafea si ne lasam gandurile sa ne poarte catre o oaza de natura si liniste.

Florile sunt esentiale pentru astfel de momente. Iata cateva aranajamente florale in tendinte in 2021, care vor mangaia usor sufletul si vor oferi o stare de bine. Lasati florile sa vorbeasca!

Proiectele Biofile

Deoarece multi oameni lucreaza si invata acum de acasa, spatiile multifunctionale au reintrat in centrul atentiei. Multi consumatori creeaza modele biofile care includ elemente naturale, cum ar fi florile proaspete, lumina si plantele.

Studiile arata ca plantele vii si florile te fac mai fericit si mai productiv in timpul muncii. Floristi, v-ati gandit sa oferiti aranajamente florale special pentru proiectele biofile?

Sustenabilitatea

In 2020, sustenabilitatea a fost populara si in randul designerilor florali si va continua sa fie in tendinte si in 2021. Floristii folosesc ambalaje si spuma florala ecologice. Nu doar florariile sunt sustenabile prin aprovizionarea lor, ci si florile.

Anul acesta, florile uscate vor fi in tendinte, fie incorporate cu flori proaspete, fie ca atare. Ce alta modalitate excelenta pentru un florar de a reduce risipa si costurile florilor decat prin uscarea propriilor flori.

Culoare si stil

Trendurile ce tin de culoarea aranajamentelor florale sunt cele mai importante in 2021. Conform Pantone, pentru anul 2021, a fost alesa nu una, ci doua culori vedeta:  Ultimate Grey si  Iluminating, doua culori independente ce evidentiaza modul in care diferite elemente se reunesc pentru a se sustine reciproc.

Iluminating reprezinta forta si pozitivism. Aceasta culoare stralucitoare incapsuleaza sentimente mai profunde de gandire cu promisiunea a ceva insorit si prietenos. Stiind asta, designerii florali recomanda integrarea acestora in buchetele de flori.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.