Terariile pentru reptile sunt construite pentru a reproduce habitatul natural al fiecarei specii de reptile. Terariile de mici dimensiuni au, de regula, 1m lungime si 1m inaltime, iar terariile de mari dimensiuni pot depasi 15 m lungime.
Exista doua forme comune de terariu: lung si inalt. In general, reptilele care locuiesc pe uscat se simt cel mai bine in terarii mai lungi, deoarece acestea le ofera mai multa suprafata de miscare, in timp ce reptilele carora le place sa se catare beneficiaza cel mai mult de incinte inalte si inguste.
Deoarece multe reptile cresc rapid, trebuie sa tii cont de asta atunci cand comanzi un terariu.
De asemenea, este bine de stiut ca reptilele marine, cum ar fi broastele testoase, necesita unele zone cu apa, pentru inotul ocazional.
Terarii de dimensiuni mari vs Terarii mici. Ce ne recomanda expertii?
Atunci cand se construiesc terariile pentru reptile se tine cont de mai multe aspecte:
- variatiile de temperatura si de umiditate specifice necesitatilor fiecarei specii de reptile in parte;
- integrarea, daca este necesara, a alimentatoarelor automate de hrana;
- zone de confort specifice fiecarei specii ;
- includerea bazinelor de apa care se alimenteaza automat.
Cu cat terariul este mai mare, cu atat este mai bine pentru animalul de companie. Intr-un terariu de mari dimensiuni este mai usor sa controlezi temperatura si umiditatea. De asemenea, avand mai mult spatiu vei putea crea locuri adecvate pentru odihna si pentru miscarea reptilelor.
Plastic sau sticla?
Indiferent ca sunt reptile tropicale, amfibieni sau specii montane, terariile din sticla au cateva avantaje in plus fata de cele din plastic:
- Terariile din sticla pentru reptile difuzeaza caldura intr-un ritm mai mare decat cele din plastic si pot fi expuse la niveluri mai ridicate de umiditate.
- Sticla arata bine in orice context arhitectural. Indiferent ca vei comanda un terariu personalizat de 10 m pentru holul unei reprezentante sau unul de 2 m pentru sufrageria casei tale, un terariu de sticla se integreaza foarte bine in orice design si aduce un plus de eleganta spatiului.
- Sticla iti permite sa ai o vizibilitate deplina in interiorul terariului.
De unde poti comanda terarii de dimensiuni mari pentru reptile?
Daca iti doresti un terariu de mari dimensiuni, complet automatizat, afla ca in Romania poti apela la echipa Touch Design.
Concepute pentru a recrea natura in cele mai mici detalii, terariile si vivariile Touch Design, sunt adevarate micro ecosisteme ce pot fi introduse in orice ambient, oferindu-i un aspect cu totul spectaculos, gratie continutului viu si evolutiv. Fiecare terariu este gandit si implementat cu grija de catre echipa de creatie si productie Touch Design si este complet automatizat (umiditate controlata prin sistem de irigare automat, sistem de iluminare automat, care simuleaza ciclul zi/noapte, intretinere minima, monitorizare prin aplicatie).
Terariile pentru reptile reproduc habitatul natural al fiecarei specii de reptile. Pot avea dimensiuni de la 1m lungime si pot depasi 15m lungime. Sunt cele mai mari terarii pentru reptile construite in Romania. In afara de constructia terariilor, Touch Design poate oferi servicii de consultanta pentru selectarea tipului de reptile, pentru selectarea habitatului acestora, precum si training specializat oferit personalului care se ocupa de ingrijirea reptilelor.
La Dino Parc Rasnov, cel mai mare parc tematic despre dinozauri din Romania, Touch Design a construit cel mai mare terariu cu reptile din Romania. Terariul pentru reptile reptile (Iguana verde si Dragonul de apa) are 15m lungime, 3m inaltime si 1,5m adancime.
Tot la Dino Parc Rasnov, Touch Design a creat terarii de mici dimensiuni (1m x 1m x 0,9m) pentru cateva specii de reptile (cameleoni, agame, gecko, hydrosaurus webery). Aceste terarii pentru reptile mici beneficiaza de automatizare si monitorizare digitala a conditiilor de mediu (temperatura/ umiditate).