Tendinte 2021 Design Exterior Case

Locuinta este spatiul care ne reprezinta in totalitate, atat la interior cat si la exterior. Suntem obisnuiti sa acordam o atentie mult mai mare interiorului casei, dar aspectul exterior al unei case spune multe despre situatia financiara, personalitatea si preferintele locatarilor.

Designul exterior, este considerat, pe buna dreptate, cartea de vizita a casei. Daca intentionezi sa iti renovezi casa in 2021, cu siguranta vei vrea sa stii:

  • Ce culori sa alegi pentru fatada casei.
  • Care sunt culorile in tendinte pentru acoperisul casei in 2021.
  • Ce tendinte se intrevad in amenajarile exterioare in 2021.

In acest articol vei obtine raspunsuri la aceste intrebari.

Culori populare pentru exteriorul casei in 2021

Textura si culorile exteriorului casei trebuie alese cu grija, astfel incat rolul de protectie sa se imbine perfect cu cel estetic. Una dintre culorile exterioare in tendinte pentru 2021 este griul carbune. Aceasta nuanta intre negru si gri, cu accente de albastru inchis, este unica si ultra-moderna.

Designerii si expertii in culori ne spun ca culorile anului 2021 pentru exteriorul casei sunt pamantesti si distractive si vor „misca sufletul si imbratisa spiritul vietii”.

La un capat al spectrului, specialistii ne recomanda pentru exteriorul casei culori precum Navy si Thunder, care se simt naturale si echilibrate, iar pe partea jucausa, incurajeaza pe proprietarii de case sa caute culori mai luminoase pentru a crea scheme energetice de culori si combinatii distractive, precum gri si galben vibrant.

Dupa un 2020 dramatic, anul cel nou este definit de optimism, speranta si gandire pozitiva. Cel putin asta a decis institutul american Pantone, care a ales doua nuante la moda: galben vibrant si gri linistitor.

Si poti face asta optand pentru un acoperis cu tigla metalica gri si pereti exteriori vopsiti in galbui/crem sau cu elemente de galben vibrant. 

Afla ca cea mai recenta tendinta in materie de acoperisuri consta in combinarea tiglei metalice gri grafit cu un sageac si sistem pluvial aramiu/de culoarea cuprului.

De asemenea, combinatia alb-negru este o tendinta populara de ceva timp pentru exteriorul casei. Se opta, de obicei, pentru usi de garaj negre, ferestre cu tocuri negre sau usi de intrare vopsite cu negru sau gri grafit. Acum, unii proprietari duc acest trend exterior la nivelul urmator, cu fatada vopsita complet alb-negru.

Pentru un plus de originalitate, adauga o pergola!

Una dintre cele mai populare tendinte ale anului 2021 in materie de amenajari exterioare este pergola.

Pergola este o constructie realizata fie din aluminiu, fie din lemn, ce poate fi atasata pe o structura independenta sau sustinuta de un perete. Pergola reuseste cu succes sa ofere un design impresionant oricarei case, curti, sau gradini. O pergola nu numai ca pastreaza umbra, dar va atrage si atentia. Fie ca este vorba de o pergola de garaj sau de o pergola moderna deasupra unei verande, este timpul sa te gandesti serios sa construiesti una! In 2021 sunt in tendinte!

Usi de garaj vopsite in culori contrastante

Considerate structuri pur functionale, usile de garaj au astazi un rol important in imbunatatirea estetica a unei constructii.

Ce ai zice daca ai folosi ferestre pentru a aduce mai multa lumina in garaj si pentru a armoniza designul garajului cu cel al imobilului? Tinand cont ca ferestrele pot fi circulare, dreptunghiulare sau in diverse forme, cu un grad ridicat de izolare fonica si termica, poti imbogati aspectul estetic al garajului tau si, de ce nu, al intregului imobil.

Cand vine vorba de alegerea culorii, se recomanda o nuanta in contrast cu peretii casei. Alege din culorile populare in 2021.

Invelitoare cu ambutisare inalta – un plus de valoare estetica

Peste 70% din cei care se uita pentru prima data la o casa admira mai intai acoperisul. Cand vorbim de un acoperis realizat cu tigla metalica, acesta iese cu atat mai mult in evidenta cu cat invelitoarea are o ambutisare mai inalta. Iar aici tigla metalica Budmat Venecja este campioana. Are o ambutisare de 35mm, cea mai inalta din industrie.

2021 – anul vindecarii si apropierii de natura

Dupa un an in care pandemia Covid 19 ne-a afectat din toate punctele de vedere, anul 2021 se anunta a fi unul al revenirii partiale la normalitate.

Sa traim mai simplu, sa identificam lucrurile importante din viata noastra si sa cream spatii “vindecatoare”, relaxante, acestea sunt trendurile acestui nou an.

Lumea va incorpora in spatiile de locuit saune, sali de sport, camere de meditatie etc. Mansardele se vor transforma in birouri, iar garajele in sali de sport.

Cand vine vorba de relaxare in spatiul exterior, bucatariile in aer liber, terasele si verandele /pergolele, gradinile pline cu flori si arbusti si piscinele vor dicta trendul in 2021.

2 thoughts on “Tendinte 2021 Design Exterior Case

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.