Pesmetul Panko – mai crocant si mai sanatos decat pesmetul obisnuit

Pesmetul Panko

Pesmetul Panko isi are originile in Japonia si este foarte des folosit in prepararea produselor prajite din carne si legume. Cuvantul „Panko” se traduce prin termenul japonez „pan” care inseamna „paine”, si „ko” care inseamna „facut din”. A castigat recent popularitate in cultura occidentala, deoarece fulgii sunt mai mari si tind sa ramana crocanti mai mult timp decat pesmetul traditional.

Panko vs. pesmet obisnuit

Cele mai multe pesmeturi cumparate din magazine sunt foarte asemanatoare cu cele facute acasa: paine prajita care se sfarama, uneori cu condimente adaugate. Panko este diferit si nu poate fi facut intr-o bucatarie normala.

Panko este fabricat dintr-un tip foarte specific de paine care are ca rezultat un fulg (in loc de un pesmet) care este mai usor, mai crocant si mai aerisit decat un pesmet obisnuit. Acest lucru creeaza o textura distincta care rezista absorbtiei uleiului, ceea ce face ca stratul sa fie mai subtire la prajire.

Unde poate fi folosit pesmetul Panko?

Panko este mai usor si mai fragil decat pesmetul obisnuit. Este perfect ca strat de acoperire pentru alimente prajite, deoarece absoarbe mai putin ulei si grasimi, ceea ce face ca rezultatul final sa nu fie la fel de greu.

Panko este, de asemenea, folosit ca topping in retete de paste la cuptor, caserole si macaroane cu branza. Poate fi incorporat in chiftele si burgerii vegetarieni ca liant si este folosit ca agent de ingrosare pentru supe si sosuri. Practic, panko poate fi folosit in locul pesmetului in majoritatea retetelor, inclusiv ca garnitura crocanta pentru sparanghel aburit sau broccoli prajit.

Nutritie si beneficii

Panko, in comparatie cu pesmetul obisnuit, este mai sanatos, oferind urmatoarele beneficii: are mai putine calorii, grasimi si sodiu.

Ce gust are pesmetul Panko?

Panko nu are un gust anume. Atractia sa este textura. Deoarece panko este un fulg si nu o firimitura, nu se aglomereaza ca pesmetul. Panko absoarbe aromele ingredientelor.

De unde poti cumpara pesmet Panko?

Poti achizitiona pesmet Panko din magazinul online Vreaunatural.ro. preturile variaza in functie de gramaj:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.