Stiai ca parazitii intestinali pot reduce rezistenta organismului in lupta cu bolile? Sau ca pot mima alergii, anemii, sindromul colonului iritabil si tot felul de probleme imunitare, atat la adulti, cat si la copii?
In acest articol aflam ce tratamente naturiste dau rezultate pentru parazitii si viermii intestinali.
Cele doua tipuri principale de paraziti intestinali sunt helmintii si protozoarele.
- Helmintii – organisme pluricelulare, precum teniile, oxiurii si viermii rotunzi. In forma lor adulta, helmintii nu se pot inmulti in corpul uman.
- Protozoarele au o singura celula si se pot multiplica in interiorul corpului uman, ceea ce poate permite dezvoltarea unor infectii mai grave. Cele mai comune protozoare sunt giardia lamblia, cryptosporidium, blastocystis hominis si microsporidia.
Cum se transmit parazitii si viermii intestinali?
Parazitii si viermii intestinali se pot transmite prin contact direct sau indirect cu fecale infestate (prin sol sau ape contaminate) si prin consumul de carne care nu a fost gatita suficient. Nerespectarea regulilor de igiena, precum spalatul fructelor, spalatul pe maini dupa ce am fost la toaleta, este o alta cauza a transmiterii parazitilor intestinali.
Odata ajunsi in organism, parazitii intestinali se stabilesc in intestin si se hranesc atat cu substantele nutritive din alimentele consumate, cat si cu mucoasa zonei.
Simptome ale bolilor parazitare
Parazitii si viermii pot trai in intestine ani de zile fara a provoca simptome. Cand o fac, cele mai comune sunt simptomele sunt urmatoarele:
- Durere abdominala
- Dureri de stomac sau sensibilitate
- Diaree
- Dizenterie (scaune moi care contin sange si mucus)
- Greata sau varsaturi
- Gaze sau balonare
- Eruptie cutanata sau mancarime in jurul rectului sau vulvei
- Senzatie de oboseala
- Pierdere in greutate
- Viermi in scaun
Optiuni de tratament impotriva parazitilor si viermilor intestinali
Medicina conventionala
Medicul va alege medicamentul care este cel mai eficient pentru problema ta. Este posibil sa ai nevoie de o doza sau poate fi necesar sa iei medicamentul timp de cateva saptamani. Ai grija sa iei medicamentul exact asa cum este prescris, altfel este posibil sa nu functioneze.
Remedii naturiste – plante, fructe, seminte medicinale
Tratamentele alternative pot fi utile impotriva parazitilor si viermilor intestinali. Dupa ce descoperi cu ce fel de parazit sau vierme intestinal ai de a face, poti incepe o terapie alternativa.
Urmatoarele recomandari elimina eficient parazitii intestinali si ajuta la impiedicarea dezvoltarii/cresterii acestora.
- Fructul Haritaki (Terminalia chebula). Planta medicinala specifica zonei asiatice, utilizata in tratarea tulburarilor de tranzit intestinal (regleaza motilitatea intestinala, imbunatateste digestia, inlatura toxinele). Are si efecte antioxidante, antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare. Principalele substante bioactive ale fructului constau in taninuri, antrachinone, acid chebulinic.
- Semintele Arborelui Palasa (Butea monosperma). Copac specific Asiei de Sud-Est, ai carui seminte sunt panaceu pentru tratarea infectiilor stomacale, ameliorarea contractiilor si spasmelor intestinale. Principalele substante bioactive sunt butrina (actiune antihepatotoxica), buteina, butina, flavonoizi si steroli.
- Vidanga (Embelia ribes). Arbust ce se gaseste de regula in zonele deluroase din India, Himalaya, la altitudini de peste 1500 m. Recomandat pentru: paraziti intestinali, viermi intestinali, tulburari abdominale, infectii fungice, flatulenta, constipatie, indigestie si altele.
- Hindawe (Mallotus Philippinensis) . Arbore mic specific regiunii tropicale si subtropicale din regiunile Himalaya cu o altitudine sub 1.000 m. Fructele sunt bogate in fenoli, mai ales, cu proprietati benefice multiple: antimicrobiene, antioxidante, antivirale, antiinflamatoare, imunoreglatoare. Cu eficienta dovedita impotriva parazitilor si viermilor intestinali.
Toate ingredientele de mai sus sunt continute de Siropul Nikvorm.
- Seminte de dovleac. Sunt bogate in aminoacizi si acizi grasi, precum si fibre. In special, sunt bogate in berberina, cucurbitina si palmatina; aminoacizi despre care se stie ca dauneaza anumitor paraziti.
- Usturoiul. Este cunoscut pentru uciderea unor bacterii si paraziti din corpul uman si pentru inhibarea dezvoltarii acestora.
Nikvorm – sirop impotriva parazitilor si viermilor intestinali
Siropul Nikvorm creeaza un mediu neprielnic dezvoltarii si inmultirii viermilor intestinali (oxiuri, tenie, limbrici), parazitilor intestinali (giardia), infectiilor fungice (candidoza) si infectiilor bacteriene (E.Coli, Helicobacter Pylori, Staphilococus Aureus).
O formula complexa si unica din plante cu traditie in medicina ayurvedica pentru proprietatile vermicide si vermifuge, antiparazitare, antifungice si antibacteriene.
Acesta amelioreaza disconfortul gastro-intestinal in primele 6-24 h de la prima administrare.
Siropul Nikworm costa 33.99 lei in magazinul online Eherbal.ro.
Infectiile cu paraziti pot provoca greata, diaree, varsaturi, dureri de stomac si scadere in greutate. Extractele de plante specifice medicinei ayurveda, semintele de dovleac si usturoiul pot fi utile in reducerea numarului de paraziti, in eliminarea lor sau in inhibarea dezvoltarii lor. Iar o dieta sanatoasa, care include vitamina A, seleniu, zinc si probiotice, va poate ajuta sa va intariti sistemul imunitar. Daca luati in considerare adaugarea unor remedii naturale la planul dvs. de tratament, consultati medicul pentru a va asigura ca acestea nu interactioneaza cu medicamentele prescrise.