Ce este si ce beneficii aduce Serapeptaza organismului?

Serapeptaza

Serapeptaza sau Serratio-peptidaza (Serratia Peptidase) este o enzima proteolitica produsa de bacteria serratia care se gaseste in intestinul viermilor de matase. Este utilizata pentru a calma durerile post-operatorii (dupa interventiile chirurgicale) si ca adjuvant in afectiunile cronice respiratorii si in bolile inflamatoare.

Serapeptaza a fost izolata pentru prima data de oamenii de stiinta din Japonia in anii 1960 si la scurt timp a devenit cel mai bine vandut medicament acolo (Danzan), gasindu-si mai tarziu drum pe rafturile farmaciilor din Europa si America de Nord ca supliment alimentar.

Care sunt beneficiile serapeptazei?

Datorita proprietatilor sale, aceasta super-enzima este utilizata in chirurgia generala, in ortopedie, stomatologie si ginecologie.

Iata care sunt pricipalele beneficii pentru sanatate ale serapeptazei:

  • Previne infectia

Peste 80% dintre infectiile bacteriene sunt cauzate de biofilme. Biofilmele sunt periculoase deoarece bacteriile le folosesc ca scut impotriva anticorpilor si a sistemului imunitar, oferind un spatiu sigur pentru ca bacteriile sa se dezvolte. Serapeptaza limiteaza capacitatea de formare a biofilmului.

Cercetarile au sugerat ca serapeptaza imbunatateste eficacitatea antibioticelor in tratarea Staphylococcus aureus (S. aureus), o cauza principala a infectiilor din spitale.

  • Atenueaza durerea si complicatiile in bolile cronice respiratorii

In timp ce bolile respiratorii cronice (bronhopneumopatia cronica obstructiva ( BPOC), astmul bronsic, emfizem pulmonar, bronsiectazia) nu au un remediu cunoscut, exista modalitati de a atenua durerea si complicatiile si de a imbunatati calitatea vietii. Datorita capacitatii serapeptazei de a descompune mucusul, medicii folosesc enzima de serapeptaza pentru a ajuta pacientii cu BRC.

  • Ajuta la deblocarea arterelor

Serapeptaza poate ajuta la descompunerea placii care se acumuleaza in interiorul arterelor, afectiune cunoscuta sub numele de ateroscleroza. Studii recente au folosit cu succes enzime fibrinolitice similare produse de microorganisme in tratamentul cheagurilor de sange.

  • Reduce inflamatia postoperatorie

Serapeptaza este cel mai frecvent utilizata pentru reducerea inflamatiei (raspunsul organismului la rani). Mai multe studii au aratat ca serapeptaza este sigura si eficienta in reducerea umflaturilor faciale dupa indepartarea maselelor de minte si a dintilor afectati de carii.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca serapeptaza este mai eficienta si mai sigura decat ibuprofenul si corticosteroizii in lupta impotriva inflamatiilor.

Care sunt contraindicatiile serapeptazei

Nu se recomanda administrarea serapeptazei in timpul sarcinii sau alaptarii. In plus, s-a demonstrat ca serapeptaza subtiaza sangele, de aceea nu este recomandata persoanelor care au probleme cu coagularea sangelui sau care folosesc alte tratamente anticoagulante.

Cum se administreaza serapeptaza

Pentru ca serapeptaza sa fie eficienta, trebuie sa poata ajunge in intestin si sa treaca in sange. Astfel, este imperativ ca formula sa fie inclusa intr-o capsula gastro-rezistanta pentru a rezista acidului din stomac.

Doza recomandata:

  • Pentru preventie: 10 mg pe zi;
  • Pentru artrita, sinuzita, san fibrochistic, bronsita si probleme cardiovasculare: 20 mg pe zi’
  • Pentru durere generala: incepe cu 10 mg si urca pana la 20 mg daca este necesar;
  • Pentru leziuni, traumatisme sau recuperare postoperatorie: 30 mg timp de doua zile, apoi 20 mg pe zi pana cand umflarea si durerea dispar.

Cat costa Serapeptaza?

In magazinul online cu produse naturiste eHerbal.ro poti cumpara serapeptaza sub forma de capsule gastro-rezistente dupa cum urmeaza:

  • Serra Plus 30 capsule, Provita Nutrition: 80 lei (pret redus).
  • Serra Plus 60 capsule, Provita Nutrition: 144,43 lei.

Serra Plus de la Provita Nutrition este obtinut din surse naturale si contine Serapeptaza (120.000 UI) si este imbogatit cu cele mai puternice substante naturale antiinflamatoare: Bromelaina – amestec enzimatic prezent in ananas, Curcumin – pigment galben care se gaseste, in primul rand, in speciile de curcuma si cu precadere in turmeric, Papaina – enzima proteolitica extrasa din papaya si Bowellia – planta din care se produce tamaia.

Astfel, Serra Plus se recomanda ca anti-inflamator si analgezic in sinuzita, rinita, osteoartrita, artrita reumatoida, rani (interne si externe), amiloidoza, traumatisme postoperatorii, inflamatii; reducerea colmatarii arterelor, reducerea agresivitatii infectiilor in sfera ORL si pulmonara.

 

Imagine coperta: sciencedirect.com/science/article/pii/S2215017X20307128

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.