Presele de balotat carton, esențiale pentru agenții economici!

Presele de balotat sunt foarte utile pentru companiile care generează o cantitate regulată de deșeuri de carton, cum ar fi supermarketurile, magazinele, depozitele și alte întreprinderi comerciale. Aceste prese sunt concepute pentru a comprima cartonul și alte tipuri de ambalaje și materiale reciclabile în baloți ce pot fi stocați și transportați eficient.

Reciclarea deșeurilor, o necesitate

Presele de balotat carton constituie soluția ideală pentru firmele și companiile din a căror activitate rezultă un volum constant de deșeuri din carton și care, conform legii, au obligația de a le gestiona sau recicla.

Gestionarea deșeurilor reciclabile și nereciclabile este un proces complex și fiecare etapă necesită timp și costuri de colectare, transport, presare sau compactare și valorificare. Dacă deșeurile produse constau în materiale reciclabile, cum ar fi carton, hârtie, plastic, polistiren sau metal, atunci, cu siguranță, este nevoie de o presă de balotat. Orice operator economic este obligat să respecte Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje. Aceasta are rolul de reglementare a gestiunii ambalajelor și deșeurilor, cu scopul prevenirii sau reducerii impactului acestora asupra mediului înconjurător.

Cu ajutorul presei de balotat, materialele reciclabile sunt transformate în „pachete” dense și uniforme, care pot fi depozitate și  transportate cu ușurință către centre de reciclare pentru revânzare și reutilizare. Reciclarea hârtiei și a cartonului nu e doar în beneficiul tău direct, ci are și un impact pozitiv asupra mediului.

Ce sunt presele de balotat carton?

Presele de balotat carton sunt echipamente ce includ unul sau mai mulți cilindri hidraulici, care acționează o masă de presare împotriva materialului ce urmează să fie comprimat. Presele de balotat reduc volumul cartoanelor prin compactare și le transformă în baloți de dimensiuni și greutăți diferite. Astfel, aceștia vor putea fi ușor de manipulat, depozitat și transportat.

Presele de balotat pot fi împărțite, în funcție de construcție, în prese verticale și prese orizontale sau, în funcție de modul de operare, în prese automate și semiautomate. Presele de balotat verticale, după cum reiese și din denumire, ocupă un spațiu mai mic pe orizontală și se alimentează manual. Presele de balotat orizontale pot prelua un volum mediu spre mare de materiale. Încărcarea se poate face cu ajutorul unui stivuitor rotativ sau printr-o bandă transportoare. În plus, acestea au și opțiunea de a mărunți materialele reciclabile, nu doar de a le compacta.

Avantajele utilizării preselor de balotat carton

Utilizarea presei de balotat carton poate aduce mai multe beneficii, cum ar fi:

  • Economisirea spațiului – deoarece cartonul este comprimat în baloți compacți, ocupă mai puțin spațiu, ceea ce face mai ușoară depozitarea și transportul.
  • Reducerea costurilor – presele de balotat pot reduce costurile de transport și depozitare prin reducerea dimensiunilor materialelor, iar prelucrarea și eliminarea acestora poate fi mai ieftină.
  • Protejarea mediului – presele de balotat carton sunt ecologice și contribuie la reducerea cantității de deșeuri și la reducerea amprentei de carbon.
  • Îmbunătățirea eficienței – utilizarea presei de balotat carton poate reduce timpul și munca necesară pentru manipularea și eliminarea deșeurilor.

Echipamente puternice și eficiente

Pentru utilizatorii cu un volum mare de deşeuri, care caută să transforme materialul din deşeuri în venituri, unul dintre cele mai eficiente modele de prese de balotat carton este LSM V50. Modelul este uşor de utilizat şi performant. Este ideal pentru compactarea cartonului şi PET-urilor, dar funcționează la fel de eficient şi pentru plastic, textile, hârtie sau deşeuri de aluminiu. Presa verticală are o durată a ciclului de presare de 45 secunde și o forţă de compactare de până la 50 tone și creează baloţi de dimensiuni optime pentru transport şi returnarea investiţiei. Echipamentul are un mecanism puternic de evacuare integrat, care ajută la scoaterea balotului final direct pe un palet, minimizând riscul pentru utilizator.

Un alt model recomandat pentru volume medii spre mari de deșeuri reciclabile din hârtie, carton și plastic este HPH 50. Modelul are o structură robustă și puternică, fiind alcătuit din oțel sudat. Este capabil să compacteze cu o forță de presare mare, chiar și deșeuri care prezintă dificultăți la presare. Compactorul  HPH 50 are un mod de operare simplu, cu un panou de comandă, oferind un randament ridicat (durata ciclului de presare 50 secunde) datorită sistemului de evacuare a balotului tip „balot cu balot”. Modelul este cu canal de presare tip „capăt închis” printr-o ușă hidraulică și cu un sistem de presare tip „cilindru unic viteza/forță” și este prevăzut cu lame de tăiere (cuțite) a deșeurilor reciclabile în camera de presare.

Pentru pieţe, magazine, hoteluri, firme de utilități publice şi orice utilizatori de nivel mediu cu tavane joase sau alte probleme de acces, presa LSM V20x, de exemplu, este eficientă pentru deșeurile din plastic, PET-uri, hârtie, resturi textile sau cutii de aluminiu.

De asemenea, pentru volume foarte mari de deșeuri din carton, hârtie și plastic, se recomandă presele orizontale, de mari dimensiuni, precum cele fabricate de Imabe Iberica și distribuite în România de AD STIL Equipments. Presele orizontale (tip canal) sunt ideale pentru fabrici de producţie, centre logistice sau staţii de reciclare multi-produs. Acestea procesează volume mari de deșeuri, rapid și eficient.

În concluzie, presele de balotat sunt utile pentru orice organizație care generează o cantitate semnificativă de deșeuri și care dorește să-și îmbunătățească eficiența în gestionarea deșeurilor, să economisească spațiu, timp, bani și să protejeze mediul.

Aveți nevoie de echipamente pentru compactarea și reciclarea deșeurilor? Apelați la AD STIL EQUIPMENTS! Beneficiați de consultanță gratuită în alegerea echipamentului potrivit, în funcție de necesitățile dvs. AD STIL EQUIPMENTS comercializează o gamă variată de prese verticale și orizontale, pentru volume mici, medii, mari și foarte mari de deșeuri. Cu ajutorul preselor de balotat comercializate de AD STIL, puteți compacta o gamă variată de deșeuri – ambalaje (cartoane, PET-uri, materiale plastice, doze de aluminiu, hârtie, textile, sticlă, cauciuc), deșeuri menajere, fier și metale neferoase, furaje și resturi vegetale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.