Sisteme inteligente pentru precolectarea deșeurilor urbane

Precolectarea selectivă a deșeurilor se poate realiza nu doar prin containere și aparate RVM, ci și cu ajutorul coșurilor de gunoi / pubelelor / tomberoanelor inteligente.

Coșurile de gunoi inteligente, plasate pe străzi sau în locuri publice aglomerate, sunt ideale pentru precolectarea selectivă a ambalajelor din carton, hârtie, sticlă, plastic.

Coșurile de gunoi inteligente sunt dotate cu senzori care identifica tipul de ambalaj și trimit apoi datele în cloud , în timp real. Firmele care gestionează sistemele știu care este nivelul de umplere, ce tipuri de ambalaje s-au colectat și în ce cantitate și își pot optimiza astfel traseul de colectare.

De asemenea, coșurile de gunoi inteligente pot fi dotate cu sisteme digitale de recompensare a cetățenilor.

RecySmart este un astfel de sistem inteligent de precolectare selectivă a deșeurilor.

Un sistem inteligent revoluționar, care identifică fără greșeală toate tipurile de deșeuri de ambalaje reciclabile și care rezolvă numeroase probleme asociate cu precolectarea și gestionarea deșeurilor:

  1. Scanare inteligentă: RecySmart utilizează sisteme patentate capabile să citească mai multe tipuri de coduri, inclusiv codurile de bare, codurile QR, Data Matrix și altele.
  2. Sortare inteligentă a deșeurilor: Sistemul brevetat de recunoaștere a ambalajelor în timp real poate identifica și separa automat diverse materiale precum plasticul, metalul, cartonul și sticla, asigurând o dublă verificare a procesului de sortare.
  3. Colectarea datelor: RecySmart adună informații valoroase despre cine, când și unde reciclează, oferind autorităților și centrelor de reciclare date esențiale pentru optimizarea operațiunilor.
  4. Rezistență în condiții nefavorabile: RecySmart este proiectat pentru a rezista în medii dificile, având protecție IP67 împotriva apei și prafului.
  5. Design antivandal și acces controlat: Sistemele RecySmart pot fi construite cu carcase din oțel galvanizat sau din plastic dur, pentru a preveni actele de vandalism, iar accesul la deșeuri este controlat și monitorizat.
  6. Senzor nivel umplere și compactor solar: Coșurile de gunoi inteligente dispun de senzori care indică nivelul de umplere, iar compactorul solar ajută la eficientizarea spațiului din interior, presând deșeurile pentru a ocupa mai puțin loc.

Coșurile de Gunoi Inteligente, precum RecySmart, contribuie semnificativ la creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor printre cetățeni și facilitează munca autorităților și centrelor de reciclare. Acest lucru are nu doar un impact benefic asupra mediului, dar și generează profit organizațiilor prin vânzarea materialelor reciclabile către companii specializate. De asemenea, utilizarea coșurilor de gunoi inteligente ajută la evitarea amenzilor și taxelor asociate nerespectării planului de management al deșeurilor.

Coșurile de gunoi inteligente RecySmart pot fi instalate pe străzi, în interiorul sau în proximitatea supermarketurilor, mall-urilor, locațiilor HoReCa, instituțiilor publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.