Idei de Activități pentru “Școala Altfel” 2024

Cauți idei de activități pentru “Școala Altfel”? Este important ca activitățile alese să aibă, pe lângă partea educativă, și o parte distractivă, creativă și memorabilă.

“Școala Altfel” are loc în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Fiecare unitate de învățământ decide când va organiza “Săptămâna Altfel”.

Una dintre prioritățile programului “Școala Altfel” este reducerea utilizării excesive a tehnologiei.

De ce este importantă reducerea utilizării tehnologiei, mai ales în rândul copiilor?

Studiile au evidențiat legătura între timpul prelungit petrecut în fața ecranelor digitale și riscul de obezitate infantilă. Copiii care utilizează excesiv tehnologia au tendința de a avea un stil de viață mai sedentar.

Pe lângă impactul asupra sănătății fizice, utilizarea excesivă a tehnologiei poate contribui la izolare socială și la reducerea timpului petrecut în interacțiune directă cu alți copii și adulți.

Reducerea utilizării tehnologiei în rândul copiilor este esențială pentru a promova o dezvoltare echilibrată și sănătoasă. Este imperativ să le oferim celor mici alternative sănătoase și mai distractive de petrecere a timpului liber.

Recomandarea noastră pentru “Săptămâna Altfel”: o vizită la Reptiland București

Reptiland București este o alegere ideală pentru “Școala Altfel”.

În primul rând, pentru că le oferă copiilor șansa de a vedea live și nu doar în cărți sau pe YouTube, reptile vii și plante exotice vii de pe toate continentele lumii. 

În al doilea rând, pentru că oferă un exemplu perfect al unui mod sănătos și benefic de utilizare a tehnologiei: în folosul naturii. Asta pentru că terariile de mari dimensiuni și vivariile din spațiul expozițional Reptiland sunt automatizate și reproduc în detaliu habitatul natural al reptilelor și plantelor exotice. Terariile asigură condițiile optime de umiditate, lumină și temperatură. Și reptilele sunt foarte fericite, căci trăiesc exact ca la ele acasă. În plus, au suficient spațiu pentru a se simți în largul lor.

De asemenea, Reptiland este o alegere ideală pentru “Școala Altfel” pentru că oferă ocazia profesorilor și elevilor să discute pe teme ce țin de educație ecologică.

Vorbim din ce în ce mai mult și mai des despre schimbările climatice și încălzirea globală, despre pierderea biodiversității și amenințările asupra speciilor de animale și plante, despre impactul poluării asupra ecosistemelor și sănătății umane, dar și despre impactul deciziilor individuale și colective asupra mediului.

În acest context, este important să îi educăm pe copiii în privința viitorului planetei noastre. Este atractiv, captivant și mai ușor pentru ei să conștientizeze toate acestea în fața unor plante vii și reptile vii aduse din toate colțurile planetei. Impactul e mult mai mare decât în cazul vizionării unui documentar.

Prin interacțiunea directă cu reptilele, cei mici au ocazia să-și îmbogățească cunoștințele despre aceste animale fascinante. O astfel de experiență nu doar că le oferă informații, dar le stimulează și curiozitatea, deschizându-le apetitul pentru a explora mai mult din lumea naturală.

Copiii dezvoltă responsabilitatea și empatia față de animale. Îngrijirea unui animal presupune un angajament constant, iar această experiență poate contribui la formarea unor valori esențiale precum grijă, respectul și responsabilitatea.

Prin urmare, Reptiland nu este doar un loc unde copiii învață despre reptile, șerpi și plante, ci un mediu propice pentru a dobândi o conexiune mai profundă cu lumea naturală.

Pe lista de activități pentru Școala Altfel, merită să adaugi pe primul loc Reptiland. Alege să încurajezi curiozitatea copiilor și adolescenților în primul și singurul loc din România unde copiii pot vedea Discovery în direct, nu prin ecranul televizorului sau telefonului! Reptiland oferă o experiență unică, menită să încânte și să inspire copiii de toate vârstele.

Propunerea de programe pentru grădinițele, școlile și liceele care organizează Școala Altfel începe cu un tur ghidat în “jungla amazoniană” și continuă cu ateliere inedite.

Mai multe aici:  https://reptiland.ro/programe-educative/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.