Liniarele de irigații T-L – printre cele mai performante din lume

Instalațiile de irigare liniare sunt o variație a celor pivot, doar că punctul central fix este înlocuit cu unul mobil.

Sistemele de irigare liniare de la T-L sunt printre cele mai performante din lume. Liniarele de irigații T-L folosesc cu până la 60% mai puțină apă decât irigarea prin inundație și acoperă aproape 98% dintr-un câmp dreptunghiular / pătrat.

Cu o lungime de până la 800 m, liniarele T-L pot fi alimentate din sisteme centralizate sau canale deschise, putând fi ghidate fie de cablu suprateran, fie de cablu îngropat, în funcție de nevoile fermierilor.

Performanța de mișcare continuă a liniarelor T-L oferă cel mai precis model de udare disponibil, aspect important atunci când se adaugă pesticide prin intermediul sistemului de irigare.

Liniara T-L are aspersoare ce distribuie o cantitate egală de apă indiferent de poziția lor pe sistem, astfel că este ideală și când există o presiune scăzută a apei.

Liniarele T-L pot fi ghidate utilizând sistem pe cablu sau navigația GPS, pentru o mișcare precisă. Alimentarea cu apa poate fi direct din canal sau prin furtun conectat la hidrant.

Cu ajutorul liniarelor de irigare T-L economisiți până la 90% forța de muncă.

Irigarea cu o liniară este ideală pentru culturile de specialitate, deoarece nu afectează plantele în timpul înfloririi și polenizării, având opțiunea de a distribui apa la o presiune potrivită și într-o cantitate potrivită.

Antrenarea hidrostatică utilizată de T-L oferă mai multe avantaje care nu pot fi întâlnite la liniarele acționate electric. Spre deosebire de modul de funcționare ”start-stop” al sistemelor de liniare electrice, fiecare turn al sistemului de irigare T-L se mișcă continuu, ceea ce face ca aplicarea apei si a fertilizanților să fie uniformă.

Forța hidrostatică, superioară forței electrice, combinată cu sistemele de tracțiune tip motor hidraulic – reductor planetar/melcat reduce probabilitatea ca sistemele de irigații T-L să se împotmolească.

Viteza constantă de deplasare reduce uzura componentelor transmisiei și elimină necesarul suplimentar de putere pentru învingerea forțelor de inerție necesare sistemelor electrice start-stop, sistemele T-L folosind eficient puterea în funcție viteza de rotație.

Instalațiile de irigații tip liniară produse de T-L însumează mii de ore de cercetare și testare a componentelor pentru realizarea unui înalt standard de calitate și performanță, ceea ce permite T-L Irrigation SUA să ofere perioade de garanție superioare instalațiilor liniare electrice.

Sistemele Liniare pentru Irigații de la T-L, simple sau tip hipodrom, sunt comercializate în România prin distribuitori autorizați, printre care și AgroPark Trading. Mai multe informații, aici: https://www.agroparktrading.com/sisteme-de-irigatii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.