Otrava din pesticide

Pesticidele au fost intotdeauna principalele cauzatoare de moarte lenta. Ne intoxicam cu ele in fiecare zi chiar daca incercam pe cat posibil sa consumam cat mai multe alimente ecologice. Ecologia in anul 2015 este un subiect destul de interesant pentru ca observam cu totii efectele poluarii dar si intoxicarii cu chimicale precum pesticidele. O viata sanatoasa nu poate fi mentinuta atata timp cat organismul este bombardat cu chimicale.

Astfel, ne costa destul de multi bani alimentele ecologice, dar si tratarea efectelor cauzate de pesticide. Foarte multi or sa intrebe ce produc as arau pesticidele si e bine sa amintim despre tulburarile hormonale. Costurile pentru tratarea acestor tulburari se ridica in Europa la peste 257 de miloiarde de euro anual. (1.2% PIB Europa).

Apar destul de des tulburari de fertilitate la barbati, tulburari ce insumeaza tratamente de pete 4 miliarde de euro anual. Apoi urmeaza tratamentele pentru boli cardiovasculare ce duc la decese premature: 6 miliarde de euro pe an si exemplele mai pot continua. Una dintre cele mai scumpe afectiuni cauzata de aceste chimicale se numeste obezitate si anual 15 miliarde de euro se duc pe tratamente. In final, tratamentele neurologice aduna 132 de miliarde de euro anual.

Vedem cu totii cat de mult costa tratarea unor boli aparute din cauza unei alimentatii prea poluate cu tot soiul de chimicale, pesticide si asa mai departe. Mare grija la ce mancati si incercati pe cat posibil sa aveti o alimentatie inclinata spre ecologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.