Romanii si obiceiurile lor in vacante

Pe vremea lui Ceasca toata lumea pleca in concediu. Lumea lucra la fabrici, la uzine, lucra in schimburi si avea cine sa le tina locul doua saptamani cat dura mica vacanta. Pelcau la mare si la munte pe banii statului. Existau acele cupoane de concediu de la bai si de la mare pe care toata lumea le folosea. Astazi, lucrurile stau cu totul altfel. A aparut grija zilei de maine si problema locurilor de munca. Eu am vrut sa imi iau concediu insa nu a avut cine sa vina in locul meu la serviciu, asa ca am renuntat la idee anul trecut. Anul acesta vreau sa ma revansez si sa imi iau toate cele 3 saptamani care mi se cuvin.

Vreau sa plec in Grecia si in Turcia. Daca am timp si imi mai raman putini bani as vrea sa ma duc si in Danemarca. Am o fascinatie pentru tarile nordice si curand voi ajunge sa le vizitez. La mare in Romania am fost o singura data si cu siguranta nu voi mai calca pe acolo prea curand. Era o algomeratie atat de mare incat nu-mi mai venea sa mai ies pe strada. E doar o parere personala, se stie ca romanilor le place cu imbulzeala si cu aglomeratie. Sunt eu mai ciudat doar…

La mare am fost cazat int-un hotel decent al carui nume nu il pot face public insa doresc sa spun ca am ramas surprins de ce am gasit acolo. Hotelul fusese praduit de hoti, pardon tigani, pardin romani. In 3 sferturi din camerele de hotel nu mai exista nici macar un sapun. Ce sa mai zic de prosoape? E o problema cu care hotelierii se confrunta peste tot pe unde au de-aface cu romani. Romanii pleaca acasa si vor sa ia cu ei tot ce prind la indemana, cele mai accesibile fiind obiectele de igiena din baie. E invredibil in ce hal am ajuns.

De-asta spun ca vreau sa plec in concediu in tari straine, ca de Romania sunt satul. Oriunde m-as duce, cu siguranta prosoapele si sapunul vor ramane la locul loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.