RETETE COSMETICE NATURALE

retete

reteteAceste retete de cosmetice naturale necesita doar câtiva pasi simpli si includ ingrediente pe care este posibil sa le ai deja in dulapul din bucatarie sau pe care le gasesti usor in magazinele online de cosmetice naturale. Vei putea prepara chiar la tine acasa, usor si simplu, cosmetice naturale, economisind astfel bani.

RETETA SAMPON NATURAL

Ingrediente:

  • Apa filtrata
  • Praf de copt (bicarbonat de sodiu)
  • La alegere : Ulei de brusture, daca ai parul gras, keratina vegetala sau D-Pantenol (provitamina B5), daca ai parul subtire si despicat, ulei de ricin, daca ai probleme cu caderea parului.
  • 1 lingurita de Rewoderm – agent vegetal spumant.

Instructiuni:

Amesteca 1 parte bicarbonat de sodiu 3 parti apa. Adauga restul ingredientelor. Se utilizeaza la fel ca orice sampon obisnuit.

RETETA SER HIDRATANT pentru ten si corp

Ingrediente

2 lingurite proteina de matase hidrolizata

2 lingurite de gel de aloe vera

1 lingurita factor natural de hidratare

Proteina de matase hidrolizata penetreaza adanc pielea, hidratand intens si formand un strat protector. Factorul natural de hidratare NMF este format din compusi hidrosolubili care asigura nivelul optim de hidratare, zi de zi. Hidratant intensiv, favorizeaza reinnoirea celulara, ajuta la atragerea si absorbtia apei in stratul exterior al pielii. Gelul de aloe vera are multiple beneficii asupra pielii: restaureaza hidratarea, antiseptic, antiinflamator, stimuleaza sinteza colagenului, amelioreaza acneea, eczemele, psoriazisul,

Instructiuni:

Amesteca bine ingredientele intr-un bol de ceramica/sticla si depoziteaza compozitia intr-un recipient de sticla in frigider. Se poate aplica atat pe ten, cat si pe corp.

RETETA CREMA PENTRU TEN PROBLEMATIC

Ingrediente:

  • Crema neutra naturala, 50 g
  • 5-10 ml Concentrat de lipozomi cu vitamina E
  • 1 lingurita de ulei facial de rodie

Crema naturala neutra se foloseste ca baza pentru realizarea cremelor de orice tip. Este cea mai rapida metoda de a realiza o crema de fata pentru nevoi specifice. Adaugand in crema neutra concentrat de lipozomi cu vitamina E si ulei de rodie, vei crea rapid si simplu o crema pentru ten problematic.

Lipozomii sunt bogati in acizi grasi esentiali, care contribuie la stimularea producerii de colagen si elastina, asigurand hidratarea si elasticitatea pielii.

Uleiu de rodie are o puternica actiune antimicrobiana si antiinflamatoare si intinereste vizibil tenul, luptand impotriva degradarii colagenului.

RETETA ULEI DE PLAJA

Este un ulei special cu reale proprietati de blocare a radiatiilor ultraviolete, atat datorita uleiurilor naturale bogate in antioxidanti, cat si filtrului solar mineral.

Ingrediente:

  • 50 ml ulei de susan virgin
  • 50 ml ulei de morcovi
  • 10 g Ceralan, ceara de albine esterifiata
  • 10 g Sofi tix, filtru mineral, pentru a obtine un factor de protectie 20

Mod de preparare:

Se incalzesc la bain marie ulei de susan si ceralan, pana cand se dizolva complet. Se lasa la racit si apoi se adauga uleiul de morcov. Se adauga filtrul mineral Sofi-Tix si se amesteca foarte bine.

Pastreaza compozita intr-un recipient din sticla.

RETETA MASCA DE PAR

O masca simpla, naturala, care nu are nevoie de mult timp de preparare si este recomandata in special persoanelor care au parul uscat si deteriorat.

Ingrediente necesare:  2 oua si 5 linguri de ulei de masline.

Se incalzeste uleiul de masline la bain-marie, apoi se amesteca ouale cu uleiul de masline cald. Compozitia se aplica uniform pe intregul par de la radacina pana la varfuri. Apoi se infasoara parul cu o punga de plastic si se lasa sa actioneze timp de aproximativ 20 de minute. Dupa, se spala parul cu apa calda si cu un sampon.

Uleiul de masline restabileste stralucirea si hidratarea parului. De asemenea, te ajuta sa elimini matreata.

 

Incearca cel putin o data pe saptamana o reteta de cosmetice naturale pentru a oferi pielii si parului tratamentul regal pe care il merita.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.