Mașinile electrice ar putea costa la fel de mult precum cele normale, în maxim 3 ani

Mașinile electrice

Potrivit unui nou raport al Bloomberg New Energy Finance (BNEF), vehiculele electrice ar putea fi la fel de competitive din punct de vedere al prețului cu mașinile normale, care dispun de motoare cu ardere internă, bazată pe combustibili fosili (benzină, diesel).

Trendul este unul favorabil din pricina scăderii prețului pentru bateriile EV. În 2015, aceste baterii alcătuiau 57% din costul total al unui autovehicul electric. Astăzi, acestea alcătuiesc doar 33% din costul total și se așteaptă ca până în 2025, costurile acestea să fie de maxim 20%.

Această anticipare se bazează pe dezvoltarea tehnologiei EV la nivel mondial, iar Bloomberg New Energy Finance (BNEF) sugerează faptul că până în 2024, vehiculele electrice vor fi chiar mai ieftin decât mașinile normale.

Până în anul 2030, costurile motoarelor electrice, a invertoarelor, a componentelor electronice o să scadă cu 25-30% față de cât costă în prezent. Thenologiile EV vor fi mai accesibile și din pricina faptului că prețurile pentru mașinile normale, cu combustie internă, stagnează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.