Este mersul la psiholog rușinos?

psiholog

Mersul la un psihoterapeut București este considerat de multă lume drept ceva rușinos. Trebuie să recunoaștem faptul că mentalitatea românilor nu este un a tocmai occidentală și se întâmplă de multe ori să gândească destul de greșit referitor la anumite aspecte, unul dintre aceste aspecte este bineînțeles mersul la psiholog. În străinătate mersul la psiholog nu are nimic de-a face cu rușinea, este o activitate deplin înțeleasă. Viața e destul de stresantă nu doar pentru noi, românii, ea este dificilă și pentru străini dar ei reușesc să înțeleagă faptul că psihologul îi poate ajuta să iasă dintr-un anumit impas.

În România pe lângă problema rușinii provenită dintr-o mentalitate care spune oamenilor că nebunii se duc de obicei la psiholog, mai apare și mândria. Mândria este un alt mare impediment în calea unei stări psihice de calitate. Oamenilor le este destul de dificil să recunoască faptul că au o problemă, că au căzut într-o depresie, ori că relația lor de cuplu nu funcționează așa cum trebuie.

Suntem din păcate genul de oameni care credem că le știm pe toată, care credem că nu avem nevoie de ajutorul nimănui și din această cauză ajungem de multe ori să evităm mersul la psiholog. Atunci când ai impresia că le știi pe toate, nu se mai poate face absolut nimic pentru tine. Cred că mândria și aroganța sunt de fapt cele mai importante piedici în fața mersului la psiholog, nicidecum rușinea. Este și rușinea o problemă întrucât nu suntem obișnuiți să discutăm lucruri personale cu străinii, însă o putem pune pe locul 2.

Ideea e destul de simplă. Atât timp cât nu reușim să înțelegem importanța mersului la psiholog, lucrurile nu se vor schimba. Probabil pe viitor această mentalitate dăunătoare se va schimba iar oamenii vor fi mult mai liniștiți. Observăm cu toții faptul că în trafic sunt foarte multe incidente de tip road rage, online toată lumea se înjură și se drăcuie cu toată lumea, etc. Acestea sunt dovezile stresului, acestea sunt frustrări venite din probleme personale lăsate încă nerezolvate.

Nivelul de tensiune din societate este unul destul de ridicat iar mersul la psiholog ne poate ajuta pe fiecare dintre noi. Este foarte normal să fim stresați atât timp cât traiul în România este cum este. Neajunsurile, lipsa banilor sau problemele din familie accentuează și mai mult aceste frustrări personale și din păcate multă lume începe să cedeze. Acum rămâne la alegerea fiecăruia dintre voi. Bine ar fi să înțelegem odată pentru totdeauna faptul că sănătatea noastră este cea mai important lucru, inclusiv sănătatea psihică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.