Printul Charles se implica activ in protectia mediului inconjurator

Printul Charles a tras un semnal de alarma asupra investitiilor in domeniul petrolier si a spus ca investitorii ar trebui sa inceteze sa mai foloseasca combustibili fosili si sa inceapa sa investeasca in tehnologii regenerabile de durata medie si lunga.

Aceste afirmatii au fost facute marti la un summit din Londra, unde a recomandat retragerea investitiilor din afaceri ce implica petrol, carbune si gaze naturale. Viitorul acord climatic de la Paris va scoate in evidenta noi cifre in legatura cu impactul industriei asupra mediului a fiecarei tari din UE, ca de obicei.

Alteta Sa a spus: “Schimbările climatice reprezintă un risc din ce în ce mai mare pentru comunitatea financiară. Trebuie să luăm în considerare două aspecte: dacă nu ar fi mai bine să ne retragem investiţiile din sectoare care au legătură directă cu resursele de combustibili fosili, care vor fi afectate grav de orice înţelegere de limitare a creşterii temperaturilor cu maximum 2 grade Celsius; şi dacă nu ar trebui să luăm în considerare reinvestirea fondurilor în energii regenerabile şi alte tehnologii curate, care sunt mai bine poziţionate în ceea ce priveşte riscurile şi oportunităţile. Unii investitori, precum trusturile filantropice sau fundaţiile, ar trebui să se gândească dacă nu cumva continuarea investiţiilor în active cu amprentă de carbon ridicată nu intră în conflict cu misiunea şi obiectivele organizaţiei.”

La inceputul lunii decembrie, are loc summitul de la Paris al ONU pe teme climatice, insa stim cu totii faptul ca Printul Charles nu este la prima interventie de acest gen. El promoveaza de ani buni o politica ecologista pentru care deseori este si criticat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.